Георги Стойков е активна личност в обществения живот на българската общност в Чикаго. Той е един от създателите на фен клуб „Чикаго Редс“. Заедно със своите съмишленици от „Чикаго Редс“ е главен организатор на идването, на Христо Стоичков в Чикаго. Събитието на 04 май, ще се сътои по случай представянето на биографичната книга на Камата -„Историята“, със съавтор спортният журналист Владимир Памуков.

Георги Стойков и Любо Ганев пред екипа на великата осмица на България

– Г-н Стойков до къде стигнахте с организацията за визитата на Христо Стоичков в Чикаго?
– Всичко върви чудесно! Първоначално залата беше за 660 души, но заради бързата разпродажба на кувертите, взехме допълнителна част от залата, но и тези места са на привършване.
– От къде могат да се закупят ценните хартийки?
– От магазините “Малинчо” и “Сердика”, както и от центърите “Магура” и “Българика”. Също така, за всякаква допълнителна информация “Чикаго Редс” отговаря на телефон: ‭1 (630) 706-0696‬. Апелирам сънародниците ни да не чакат в последния момент, защото като гледам как вървят продажбите, много желаещи ще останат без билети.


Банкетна зала: „Hanging Garden Banquets“, намираща се на адрес: 8301 Belmont Ave, River Grove, Illinois

– Разкажете ни повече за биографичната книга “Историята” от къде може да се закупи?
– Първо искам да кажа, че поради големият интерес, биографията на Стоичков се издава за трети път. По-принцип цената на книгата в САЩ е $25, но на самото събитие, взехме решение да направим $5 отстъпка, за всички уважили най-успешният ни футболист.
– Как се възприема книгата от българите по света?
– Хората я купуват по много причини, но най-голямата е, че Христо Стоичков е обичан и уважаван, заради емоциите, които ни е дал през невероятната си кариера. Въпреки поканите от цял свят, след Лондон, Стоичков реши да уважи най-голямата българска общност зад граница в Чикаго. Той много обича нашенците тук, защото няколко години игра в “Чикаго Файър” и е живял сред нас. Програмата му е много натоварена. Като пример, мога да дам месец юли, когато е лятната му почивка в Родината, той ще бъде в шест различни български града.

Христо Стоичков – Историята


– Разкажете ни повече подробности за самата вечер?
– Ще има доста известни бивши и настоящи световни спортисти. Музикална програма ще бъде обогатена с добилото популярност музикално трио “Джърси гърлс” и детска фолклорна формация “Магура”. Участие са заявили и много музиканти и актьори от цяла Америка. Ще има и томбола с допълнителни награди. До сега уговорката със залата беше срещата със Стоичков да продължи от 7 PM до 2 AM, но заради големия интерес и комфорта на хората, ще с дръпне час по-рано в 6 PM.
– Каква е цената на куверта и какво включва?
– Куверта от $40 включва: салата, основно ястие, десерт и кафе. За малчуганите е подготвено специално детското меню за $25. Барът ще бъде на свободна консумация (кеш бар).
– Вярно ли е, че Христо Стоичков ще донесе със себе си “Златната топка”?
– Да! Четящите ще са с предимство за снимка с нея и автограф от Стоичков.

Снимка: Топспорт.бг
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.