Националният шампион от 2017 г. – “Левски” Чикаго, организира най-голямото частно парти в историята на българската диаспора. “Сините” зад океана отпразнуваха подобаващо третата година от вдигането на Националната Купа на САЩ, при над 30-годишните. Събитието бе подкрепено от център “Малката България” и “Националния клуб на привържениците на “Левски” София в Северна Америка”. Тържеството премина под патронажа на Генералното консулство на Р. България в Чикаго.
За шестте години от своето съществуване, “Левски” Чикаго спечели всички възможни Купи на местно и национално ниво. Българите подобриха и изравниха няколко рекорда и се гордеят със своите общо 20 спечелени трофея.
На “синьото” парти бяха раздадени над 100 награди в различни категории.

Цигуларките Деси и Теодора от “Туин Вайолинс“.

Докато пристигаха на тържеството, футболисти и приятели на отбора бяха посрещнати от класическата музика на цигуларките Деси и Теодора от “Туин Вайолинс“.

Водещата – София Богоева

Официално вечерта започна с Националния химн “Мила Родино”. Водещата – София Богоева, която е бивш републикански шампион по автомобилизъм, покани на сцената човека глас – Красимир Аврамов, който изпълни няколко музикални парчета.

Човекът глас – Красимир Аврамов

На фона на песента “Зодия Левски”, Генералният спонсор Михаил Михайлов, награди с плакети най-заслужилите футболисти през последните четири сезона. С по няколко награди се отличиха бившите професионални играчи Мирослав Манолов, Танко Дяков, Росен Каптиев, Мирослав Николов, Христо Христов и Владимир Вукайлович.

Най-заслужилите футболисти в периода от 2016 до 2019г.

След награждаването, всички се насладиха на блестящото изпълнение на шампионите по спортни танци Стефан Василев и Анастасия Белоножка.

Анастасия Белоножка и Стефан Василев

На фона на вечната песен “Ние сме шампионите” (We are the champions), Генералният консул Иван Анчев награди с почетни индивидуални медали и плакети “виновниците” за спечелването на Националната купа в Детройт, щата Мичиган през 2017 г.

Националните Шампиони на САЩ от 2017г.

Със златни букви в историята на отбора, имената си записаха:
вратарите Христо Христов, Джон О’Конър и Мартин Митев; защитниците Танко Дяков, Георги Николов, Михайло Добрасинович, Фабрицио Лемус, Стефан Златев, Димитър Стойков и Добромир Пеев; полузащитниците Мирослав Николов, Евгени Михайлов, Евгени Руссу, Христо Драганов, Диего Лемус и Христо Йовов; нападателите Мирослав Манолов, Владимир Вукайлович и капитанът Росен Каптиев;
ръководството на отбора, в състав: треньор – Пламен Бежански, Генерален спонсор – Михаил Михайлов и организаторът на тима – Николай Василев.

Цигуларят Свет Радославов

Една от изненадите на вечерта бе цигуларят Свет Радославов.
След него дойде ред и на третото награждаване. То премина в различни категории. На фона на песента “Левски е нашето име”, домакинът Михаил Михайлов награди:
За цялостен принос:
Владимир Атанасов, Георги Георгиев и братята Юрий и Антон Иванови;
За финансова подкрепа:
Румен Вълнев, Ивайло Баташки, Станимир Станимиров, Борислав Зарев и Костадин Везьов;
С титлата “Почетен капитан” се окичиха:
Александър Карабелски, Васил Чирпанлиев, Андон Ценов, Тони Тодоров и Венцислав Динков;
С титлата “Почетен член” беше удостоен Генералният консул Иван Анчев;

Наградените в различните категории

В категорията “Вдъхновители”, утвърдили българския футбол в Чикаго, бяха наградени Димитър Атанасов и Красимир Иванов;
В категория “Медии”, отразяващи постоянно успехите на отбора, статуетки получиха Николай Василев от сайта Чикаго.бг и Лина Кърг от вестник “България”.
Клубът почете и достолепната възраст на 80-годишния бизнесмен и филантроп Шефкет Чападжиев, който през 1994 г. подкрепи по свой начин националите, които постигнаха най-големия успех в историята на българския футбол.

От ляво на дясно: Николай Василев; Живка Петрова; Шефкет Чападжиев и Михаил Михайлов

След всички раздадени отличия, основателят на отбора – Николай Василев, награди най-заслужилия – Генералният спонсор на “Левски” Чикаго и цялото “синьо” парти – Михаил Михайлов със статуетка и титла “Почетен президент”. Генералният консул Иван Анчев връчи на Михаил Михайлов благодарствен плакет за развитието на българския футбол в Чикаго.

Генералният консул Иван Анчев (в дясно) връчва наградата на Михаил Михайлов

В своето слово, Михайлов напомни на всички обединителната историческа фигура на Апостола на свободата. Той добави и фразата на Васил Левски, че „дела трябват“. Накрая завърши с думите, че се намираме на хиляди километри от Родината и в център “Малката България” има място за всеки сънародник.

Учителят по история – Стоян Дечев

След поредната порция хубава музика от Свет Радославов, своето слово за Васил Левски изказа учителят по история – Стоян Дечев. А артистът Константин Маринов обяви търг за събиране на средства, които ще бъдат употребени за изграждането на допълнителен паркинг към сградата на център “Малката България”. Звездата на “Левски” Чикаго – Танко Дяков, закупи картина на Дякона.

Танко Дяков с портрета на Апостола

Мирослав Кадийски, от синия фен клуб, спечели наддаването за Щатската Купа от 2017 г. Бившият национал по бокс и кик-бокс – Светлозар Радев, грабна Шампионската купа от 2017 г., а Любомир Крулев, от борда на училището, се пребори за фланелка с подписите на всички футболисти от отбора.

Светлозар Радев с Шампионската Купа от 2017г.

На търга бяха разиграни още тениски с автографи и пожелания на Мирослав Манолов, Танко Дяков и Росен Каптиев. Всички присъстващи събраха малко над $4000 за каузата.
Вечерта продължи с местните любимки “Джърси Гърлс”, които пяха със сърце и душа за специалното тържество на “Левски” Чикаго.

Николай Василев (в ляво) връчва статуетка с титлата „Почетен президент“ на Михаил Михайлов

“Благодаря от сърце на Михаил Михайлов за идеята и осъществяването на тази незабравима “синя” вечер. Сигурен съм, че присъстващите ще я помнят дълго. Абсолютно цялата организация беше направена само с българско участие. Сградата на училището е закупена със средства от българската общност, учителите, които се грижеха за децата ни по време на вечерта бяха българи, здравословната храна и страхотната украса бе подготвена от българската компания “Хелт Куизин”, напитките бяха осигурени от “Малинчо”, артистите, които взеха участие са българи, наградите бяха изработени от българинът Марин Киров, и не на последно място – отборът е български. С тази вечер, всички ние показахме, че можем да се обединяваме и подкрепяме взаймно”, коментира основателят на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Галерия снимки:

“Джърси Гърлс”
Любомир Крулев
Константин Маринов (в ляво) дава Щатската Купа на Мирослав Кадийски
“Джърси Гърлс” и Свет Радославов
Дамите от „Хелт Куизин“
Николай Василев, Михаил Михайлов и Иван Анчев
Свет Радославов
„Джърси Гърлс“
От ляво на дясно: Румен Вълнев, Шефкет Чападжиев, Лина Кърг, Иван Анчев и Костадин Везьов
Семейство Анчеви
Колективът на „Малко Българско Училище“
Николай и Радост Василеви
Благодетелите на събитието Михаил и Галя Михайлови
Екипът на „Монтуей“

В-к „България“

Снимки: Велислава Парашкевова, Ангел Славчев и Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.