В последните два кръга, от сезон 2023 на Премиер лигата, “Миньор” Чикаго постигна поредна шеста победа, както и първа загуба в първенството.

Чуковете победиха с 2:1 “Ред Девилс”. Двубоят протече под пълен контрол на жълто-черните, с много положения пред вратата на „червените дяволи“.

В средата на първото полувреме, при изпълнение на ъглов удар за “Миньор”, топката падна на втора греда. Там най-съобразителен, се оказа Велиян Михалев. Той прибира елегантно топката, но беше грубо спънат. Главният съдия не се поколеба и отсъди единадесет метров наказателен удар. 

Щатният изпълнител на дузпите Пламен Пенев, отбеляза хладнокръвно за 1:0.

Велиян Михалев

Второто полувреме продължи под пълен контрол на “Миньор” Чикаго и още куп пропуски. Реферът влезе в главната роля като си “затвори очите” за втора дузпа и отмени редовен гол, с глава на Едуард Начев. 

Въпреки това, в 70-минута Георги Кьосев направи пробив по дясното крило и изпълни отлично успоредно центриране в наказателното поле на съперника, където Иван Михалев засече с крак коженото кълбо и покачи на 2:0.

В последните минути на срещата миньорци се отпуснаха и позволиха “Ред Девилс” да отбележи за крайното 2:1 

Георги Кьосев

В следващия кръг, в един от най-важните си мачове, в борбата за титлата, българите допуснаха първа загуба. На негостоприемния стадион, в далечното предградие Нейпървил, “Миньор” загуби с 4:2 от миналогодишния шампион “Борачос”. Чуковете влязоха неконцентрирани в мача и до 15-минута падаха с 2:0.

Играещият треньор Борислав Радев

За капак, играещият треньор Борислав Радев се контузи и не можа да продължи играта.

След силния старт, домакините от “Борачос” намалиха темпото и миньорци започна да създават положения, въпреки това първото полувреме завърши с непроменен резултат. 

“Винкелите” започнаха добре втората част, но “Борачос” водеха в резултата и се бяха затворили. Така с добра тактика, на контраатаки, съумяха да вкарат още две попадения за 4:0. 

Голмайсторът Дамян Димов прави смяна

Все пак, към края на мача, българите показаха “зъби” и играещият помощник-треньор Дамян Димов успя да вкара два гола. Димов, който е един от основателите на “Миньор” Чикаго, отбеляза от дузпа, която сам спечели, а второто попадение вкара с глава, след центриране на Велиян Михалев. Времето не стигна на “жълто-черните” за пълен обрат и мача приключи при този резултат. 

Галерия снимки:

Голмайсторът Пламен Пенев

Голмайсторът Иван Михалев

Перничанинът Георги Спасов

Младата надежда Брендън Божков

Капитанът Асен Василев

Едуард Начев

Младият вратар Александър Ангелов

Гръкът Кристиян Карабетсос

Чуковете изграждат стена

Кристиян Карабетсос и Костадин Вълканов утоляват жаждата на полувремето

Leave a Reply

Your email address will not be published.