Истинска драма се разигра в балканското дерби между шампиона “Левски” Чикаго и традиционно коравите румънци от “Оасу”. Двата отбора не излъчиха победител и завършиха наравно 3:3, в групата за над 30-годишни.

В 7-минута угандецът Чарлс Вассава направи самостоятелен пробив и със силен удар отдалече, уцели вътрешната част на далечната греда. Коженото кълбо облиза стълба и влезе неспасяемо за 1:0 в мрежата, пред невярващия поглед на румънския страж.

Голмайсторът Чарлес Вассава

Радостта на сините бе кратка, защото пет минути по-късно, “Оасу” изравни за 1:1. Попадението за съперника дойде, след неразбирателство в българската защита. Северните ни съседи получиха възможност за изпълнение на пряк свободен удар. Те не дочакаха съдийския сигнал и след комбинация, бързо успяха да изравнят за 1:1. Голът стана пред слисаните погледи на българите, които очакваха сигнал от съдията, за началното изпълнение на фала. Капитанът Венцислав Динков се опита да иска обяснение от рефера, но възражението му не бе прието и голът беше зачетен. 

Капитанът Венцислав Динков иска обяснение от съдията

След изравнителното попадение, “Оасу” имаше епизодичен подем в играта си. Централният нападател на румънците излезе сам срещу вратаря на “Левски”. За щастие Райън Убачи успя да парира удара, но когато румънският играч видя, че топката не мина под плонжа, се хвърли демонстративно напред. За акробатичното изпълнение, заблуденият съдия, отсъди единадесет метров наказателен удар. Футболистът изпълняващ дузпата стреля в противоположният ъгъл на плонжа на Убачи и “Оасу” поведе с 2:1. 

Вратарят на „Левски“ – Райън Убачи

Левскарите рядко биват поставяни в позицията на догонващи и се активизираха с непрекъснати атаки, основно по фланговете. Така при една от тях, принудиха румънският централен защитник да си отбележи автогол. Попадението стана, след като той опита да върне топката с гърди към вратаря. Тя мина близо до дясната греда и влезе в мрежата за 2:2. 

При една контраатака колективна грешка в защитата на сините, позволи на румънците да поведат с 3:2. 

Левскарите се хвърлиха отново в атака и принудиха бившият играч на “Левски” – Едуард, да си отбележи красив автогол с глава за 3:3. 

Голът на Мартин Митев беше отменен

В последните минути на срещата, старши треньорът на “Левски” – Росен Каптиев пусна бившият проиграч Мартин Митев на върха, на атаката. Не след дълго, сърбинът Владимир Вукайлович стреля към вратата, а в момента на стрелбата той и Мартин Митев бяха на една линия. Румънският страж изби топката, която попадна в краката на връхлитащия Митев и той вкара кълбото в мрежата за 3:4. Незнайно защо, страничният рефер вдигна флага за засада и така резултата остана непроменен до края на мача. 

Галерия снимки:

Сърбинът Владимир Вукайлович

Диан Радев

Емил Костадинов

Ангел Баков

Красимир Костов

Мексиканецът Улисиас Пинеда

Сърбинът Михаило Добрасинович

Македонецът Драган Драганов

Угандецът Фредерик Кабуйе

Пламен Памуков

Младата надежда Адриан Каптиев

Leave a Reply

Your email address will not be published.