Григор Димитров със сигурност е получил купища подаръци за рождения си ден, но самият той си подари един от най-хубавите – нова победа на Мастърса в Рим, този път над Томи Хаас след 6-2 и отказване на германеца, класирала го за първи път в кариерата му за полуфиналите на турнир от тази престижна серия.
    Всъщност подаръкът не бе само един – с достигането до полуфиналите Гришо си заслужи чек за 135,480 евро и 360 точки за ранглистата, които увеличават настоящия му актив на общо 2,515 и към днешна дата му отреждат №12 в света. Рекордът вече е факт, въпросът е на коя позиция ще започне следващата седмица и под кой номер ще бъде поставен на Ролан Гарос, тъй като именно следващото издание на ранглистата ще служи за тяхното определяне.
    Вариантите са три – на полуфиналите ще срещне един измежду Надал и Мъри, като загуба ще означава оставане под №12, победа ще го изкачи до №11, а спечелването на титлата в Рим ще му осигури така силно желаният дебют в Топ 10 и класиране под №9 или №10 в зависимост от резултатите на Раонич.
    Днешният сблъсък между младостта и опита започна с леки колебания в играта на Григор Димитров, който в първия си сервис гейм отрази два брейкбола, а след това повиши рязко нивото и на практика надигра Хаас по абсолютно всеки показател. Гришо бе просто перфектен в разиграванията и демонстрира впечатляваща стабилност и движение по корта, сервисът му носеше купища лесни точки, а уинърите и атаките определено не липсваха.
    Хаас просто не можеше да се противопостави по никакъв начин на вдъхновената игра на рожденика и резултатът бе пет поредни гейма в сметката на Димитров, довели до преднина от 5-1. Хаас спря серията му, отразвявайки сетбол и с много трудности задържайки подаването си, но след това бе безпомощен, когато хасковлията сервираше за първия сет.
    В този момент Хаас повика физиотерапевта заради болки в рамото и след кратка консултация обяви, че не може да продължи мача.

източник:grigordimitrov-bg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.