В луд мач с много напрежение и обрати, „Левски“ (Чикаго) постигна много важна победа с 3:1 срещу „ДеПол“. Американците бяха лидери в класирането преди срещата между двата отбора, с осем победи от осем мача. Двубоят стартира лошо за „сините“, след като в 4-та минута беше изгонен с директен червен картон най-добрият футболист на „Левски“ за последните седем мача – Владимир Вукайелович.

DSC_0164

Владимир Вукайелович получи директен червен картон

В рамките на две минути, сърбинът беше спънат на два пъти отзад пред очите на главния съдия, но реферът остана безмълвен. Липсата на справедливост ядоса Вукайелович и той си изпусна нервите, като напсува съдията в очите. Това, разбира се, означаваше само едно – директен червен картон. Веднага след изгонването на Вукайелович гостите удариха греда, а пет минути по-късно вкараха за 0:1 от контраатака. За капак, в средата на полувремето, централният защитник Светозар Гюров игра неумишлено с ръка в наказателното поле и рефрът посочи бялата точка.

DSC_0142

Светозар Гюров

Тук започна обратът в мача, защото стражът на „сините“ Питър Силва спаси дузпата. След пропуснатата възможност, „ДиПол“ имаше две стопроцентови положения за гол. Нападателят им излезе на два пъти сам срещу вратаря на „Левски“, но полякът се хвърляше самоотвержено в краката му и хващаше топката. Тези страхотни минути за Силва подействаха мотивиращо върху българския отбор.

DSC_0064

Питър Силва спасява дузпата

В 39-та минута, десният бек Иван Драганов изчисти топката от гол-линията и запази интригата в мача. Минути преди края на първата част, влезлият като резерва  Анатоли Вътев, стреля опасно в противоположния ъгъл и тресна горна греда.

DSC_0106

Иван Драганов изчисти топката от голлинията

Буквално в последната атака, Анатоли Вътев излезе сам срещу вратаря, но беше спънат отзад. Главният рефер реагира мигновено и свири единадесетметров наказателен удар за българите. В напрегнатия момент, с изпълнението се нагърби капитанът Стефан Златев и изравни за 1:1. Първото полувреме завърши при този резултат.

DSC_0152

Капитанът Стефан Златев изравни от дузпа

С подновяването на играта, Венцислав Динков излезе на добра стрелкова позиция, но ударът му беше отразен. Междувременно, от резервната скамейка на „сините“, Евгени Руссу недоволстваше от поредното съдийско решение в ущръб на „Левски“ и наруга съдята. С това само си изпроси червен картон и отиде да прави компания на Вукайелович. Явно със суматохата, която внесе Руссу преди да бъде изгонен, разконцентрира гостуващия тим и Анатоли Вътев успя да отбележи за 2:1.

DSC_0015

Голмайсторът Анатоли Вътев

Пет минути по-късно, Венци Динков пропусна за втори път да вкара от добра позиция. Гостите от „ДиПол“ не се отказваха и в 41-та минута, с удар от границата на наказателното поле, уцелиха странична греда. Подобно на първото полувреме, секунди преди края, капитанът Стефан Златев хвана американците на контраатака и внесе успокоение в мача, вкарвайки за 3:1.

DSC_0511

Стефан Златев се радва след второто си попадение в мача

„Изиграхме слабо първо полувреме, в което допуснхме гол и позволихме на противника да създаде доста положения за отбелязването на втори. За радост съумяхме да намерим сили и в края на първата част да се върнем в мача, а във втората да победим. Показахме, че имаме дух и дори с десет човека взехме ценни три точки срещу отбор, който не беше побеждаван до момента. За да станем за трети пореден път шампиони, е нужно да побеждаваме до края, което означава, че всеки мач за нас ще е финал. С всеки изминал сезон, става все по-трудно да се задържим на върха, защото останалите отбори излизат максимално мотивирани срещу нас“, коментира треньорът на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански – Газдата.

Тази неделя (21 август) от 9:00 ч. сутринта ,“Левски“ гостува на „Реал“. Мачът ще се изиграе на адрес: Vernon Hills Athletic Complex, Vernon Hills, 300 Nike Pkwy, Vernon Hills, IL 60061.

Галерия снимки:

DSC_0289

Пламен Бежански – Газдата (в дясно)

DSC_0014

Душан Обрадович

DSC_0177

Стоян Стойчев

DSC_0181

Георги Георгиев – Рейнджъра скача за първа топка

DSC_0250

Капитанът Стефан Златев

DSC_0298

Опасна ситуация пред българската врата

DSC_0413

Теньо Минчев

  DSC_0539

Радост след гола на Анатоли Вътев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.