Най-старият български футболен отбор „Балкан“ (Чикаго) 2001 записа важна победа с 5:2 срещу коравия отбор на „Хорсебокс Юнайтед“, в мач от първенството на „червената“ дивизия за над 30-годишни в Премиерлигата.

07

Топнападателят Валентин Димитров

Още с първата атака, „балканци“ бяха близо до отбелязването на гол. Топнападтелят Валентин Димитров пропусна след удар с глава. В първите минути, българите играеха пред вратата на съперника. В средата на първата част, гостите се посъвзеха и направиха няколко остри атаки, завършени с три ъглови удари и две отразени топки от играещия треньор Николай Димитров.
Десет минути преди изтичнето на първото полувреме, Ангел Баков подхвана атака по дясното крило и центрира топката в наказатвлното поле, където Валентин Димитров овладя и прехвърли защитата с пас назад към Костадин Леваков. Последният не се подвоуми и с хубав плътен удар от воле вкара в далечния ъгъл за 1:0.

04

Голмайсторът Костадин Леваков

„Балканци“ не можаха да се зарадват на крехката си преднина, защото на следващата атака гостите изравниха за 1:1.
След инкасираното попадение, българите отново овладяха играта. В края на първата част, голмайсторът Леваков изведе в добра позиция Костадин Шилев и той с прехвърлящ удар вкара за 2:1.

02

Голмайсторът Костадин Шилев

На почивката, играещият треньор Ники Димитров и помощник-треньорът Стоян Трендафилов, направиха малки корекции в състава. Отборът започна второто полувреме с добра преса по целия терен, която смути противника. Българите се възползваха максимално и отбелязаха два гола през първите 15 минути за 4:1. Двете попадения оформи дуетът Валентин Димитров – Стоян Стойчев. На два пъти Димитров асистира на Стойчев да отбележи.

03

Голмайсторът Стоян Стойчев

При този убедителен резултат, играчите на „Балкан“ се отпуснаха и съперникът започна да разиграва по-често топката. Последваха няколко опасни ситуации пред българската врата. Ники Димитров спаси силен удар от воле, последва корнер, изпълнението на който отново затрудни Димитров. Със сетни усилия той изби топката, но тя попадна в играч на „Хорсебокс“, който премина през двама защитници и излезе сам срещу българския страж. Последва удар и блестящо спасяване, след което топката се върна в друг играч на съперника, нов удар в очертанията на вратата и отново добра намеса на Димитров. Топката попадна в добре пласирания нападател на противника и той отбеляза за 4:2. Играчите на „Хорсебокс“ се ентусиазираха, но този подем в играта им беше умело туширан от Костадин Шилев, който след прекрасна българска атака окончатлно прекъсна амбициите на американците за 5:2. Малко след гола, Валентин Димитров излезе на добра позиция и стреля опасно, играч на гостите спаси с ръце, но съдиите не реагираха за очевидното нарушение.
Отборът на „Балкан“ игра с новите екипи на българската фирма за спортна екипировка „Misho“.

05

Играещият треньор Николай Димитров

„Честитя заслужената победа на момчетата. Справихме се отлично срещу добре организиран отбор. Американците са доста добре физически подготвени, непримирими, борят се до край. Последният мач между двата отбора завърши с успех за тях, но сега бяхме по-концентрирани и държахме инициативата почти през цялото време. Голямата разлика в резултата ни отпускаше на моменти, но това е нормално. Благодаря на всички за сърцатата игра, бяхме мотивирни и играхме старателно. Имаше настроение и мисля, че се представихме достойно. Добро включване на дебютанта Борислав Балкански. Мисля, че ще ставме все по-добри, след завръщането на останалите играчи от отбора“, коментира играещият треньор на „Балкан“ – Николай Димитров.

Тази събота (20 август), от 4:30 ч. следобяд, на Олимпик Парк в Шамбург (игрище номер 8), „Балкан“ гостува на полския тим „Иглопол“.

 

Галерия снимки:

06
Дебютантът Борислав Балкански

08
Помощник-треньорът Стоян Трендафилов

09
Златан Буюклиев

10
Георги Бошнаков

DSC_0878

Вратарят Николай Димитров с поредна добра намеса

DSC_0933

Баков и Шилев в атака

FGH

Централният защитник Румен Стойчев

GVHJK

Добромир Пеев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.