Най-добрият български съдия по футбол в САЩ – Димитър Чавдаров, беше награден с титлата „Рефер на годината“, на банкета по случай края на сезона на родните футболни отбори в Чикаго. Почетният плакет му връчи лично Генералният Консул – Симеон Стоилов.

01

Димитър Чавдаров с наградата

„Благодаря за наградата, ако някой иска да стане футболен съдия съм винаги отворен за помощ, сподели с готовност Димитър Чавдаров. Информацията също може да се намери в интернет. Мога да помогна на всеки, който иска да се регистрира като съдия. Тук всичко е легитимирано, има си търг, човек може да подхване тази кариера и да постигне много. В момента, в Америка има много голямо развитие на футбола. МЛС върви нагоре и има много нови отбори, и много големи възможности човек да расте в тази професия. Пожелавам ви Весела Коледа и приятно изкарване на Новата година.“

Димитър Чавдаров e роден на 26 юли 1981 г. в град Кърджали. Завършва ГПЧЕ „Христо Ботев“ в родния си град. Продължава образованието си в СУ “ Климент Охридски“, със специалност Английска филология. В Америка е от 12 години. В момента е национален съдия в Американската Сокър Федерация (USSF) и кандидат за национален съдия в Американската Колежанска Асоциация (NCAA). Обича да пътува и да посещава нови дестинации.
Кариера до момента:
1/4 Final US Open Cup (Chicago Fire – Orlando City SC)
North American Soccer League (NASL- 2nd Division)
United Soccer League (USL- 3rd Division)
National Women’s Soccer League (NWSL)
MLS Reserve League
MLS (Seattle Sounders – Sporting Kansas City; NY Red Bulls – Colorado Rapids)
International Friendly Games ( Cruz Azul – Pumas; Minnesota United FC – Swansea City; Chicago Fire – Totthenham Hotspurs; Man. City – Liverpool; Chivas Guadalajara – Bayern Munich)
NCAA ( Division 3 – Final Four; Division 2 – Referee of the National Final)

Очаквайте интервю с Димитър Чавдаров в следващия брой на в-к „България“

Вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.