Ще гледаме представяне като на супергерой на Ръсел Уестбрук в четвъртък вечерта, когато той  ще води Оклахома Сити Тъндър в Юнайтед център за гостуването на Чикаго Булс.

Уестбрук спечели играч на месеца за февруари в Западната конференция и разширява своята серия от последователни тройни дабъл в кариерата си на четири в сряда с 49 точки, 10 асистенции и 16 борби при успеха с  123-118 у дома след продължения над Филаделфия.
Уестбрук стана първият играч след Майкъл Джордан с четири последователни тройни дабъл. Джордан имаше седем поредни пъти От 25 март-06 април, 1989 г. Уестбрук стана първият играч   през последните 30 години с 49 точки, 16 борби и 10 асистенции в един мач.

„Това е благословия,“ каза Уестбрук. „По-важното е, ние печелим. Това е най-важната част. Всеки в този отбор работи много за приноса, излиза всяка вечер и ни дава колкото могат.“

Уестбрук се върна, след като пропусна последния мач с фрактура на лицето и носеше прозрачно парче пластмаса върху лицето му, задълбочавайки мистиката на супергерой. Нито визия му, нито стрелбата му липсваха, макар и той  да се нуждаеше мача да отиде в продължение, за да запишете друг трипъл-дабъл.

Той даде 10-та си асистенция на D.J. Augustin е левия ъгъл за 3-а, която дойде 01:56 в продълженията и даде на Thunder преднина до края. Уестбрук направи два коша от фаула с 6,3 секунди оставащи да подобри предишния си рекорд от най-много точки от миналия месец.

Грамотевиците спечелиха шеста поредна победа у дома и  12-та поредна победа над Филаделфия. Те са 5-2 с  NBA MVP Кевин Дюрант извън игра заради контузия.
Dion Уетърс добави 20 точки и 10 борби и Аугустин вкара 17,  в игра.
Оклахома Сити е една игра напред от Ню Орлиънс Пеликаните за осмото място за плейофите на запад.
След посещение в Чикаго в четвъртък,  Thunder ще играе четири поредни у дома.
Булс знаят нещо за ранени суперзвезди. Бившият MVP Дерик Роуз е след операция на коляното, All-Star Джими Бътлър е с контузия в лакътя и шестият човек Тадж Гибсън е извън игра с изкълчен глезен.
Чикаго спечели две от три и е 4-2 в настоящия седем мачов домакински период, които завършва в четвъртък. Булс се отправят към Индиана и Сан Антонио за два на пътя.
Във вторник бикове избягаха с победа 97-92 над Вашингтон Уизърдс.
Никола Миротич вкара 23 точки и осем борби, а Пау Гасол добави 20 точки и 10 борби, за да поведе Булс.
С Чикаго водейки 94-91  в последната минута, Арън Брукс загуби топката, опитвайки се да направи поднос, но Mirotic спечели борбата за спорна топка покрай страничната линия и привлече фал с 35,5 секунди преди края.
Той вкара 1-от-2 фаул удара, за да се увеличи разликата на четири и Otto Porter раздели 2 фаула отново да намали дефицита до три в другия край.
Вашингтон избираха да играят постепенно нападение,а Тони Снел остана далеч от истината по дясното крило  след отит за 3-а, но Гасол имаше позиция за офанзивна борба и бе фаулиран.
Той направи и двата наказателни удара, за да запечата победата с 8.5 секунди на часовника.

„Това ще бъде само с колективните усилия“, заяви треньорът на Bulls Tom Thibodeau. „Ние трябва да го направим като отбор.“

Craig Seger, известния разноцветен  репортер на TNT, ще се върне към работата си за първи път от 11 месеца насам четвъртък. Sager пребори левкемията, но се завръща в модерен блейзър за тази игра.

Грамотевиците спечелиха пет поредни в серията и четири от последните пет в Чикаго.

Ако сте фенове на дневните фантъзи лиги, можете да се регистрирате тук, и да се възползвате от намаление при първия ви депозит. Сайтът draftkings.com e лидерът в игрите фентъзи, като предлага състезания и лиги от различни спортове като НБА,НХЛ, Европейски Футбол, голф, ММА и много други. Сайтът предлага и много безплатни съзтезания където можете да се регистрирате абсолютно БЕЗПЛАТНО и да спечелите много парични и други награди.

Leave a Reply

Your email address will not be published.