Още едно добро дело завърши с успех. За да правиш добро не трябва много, само желание и малко усилия.
В слънчевата, но и същевременно студена съботна сутрин, на 9-ти април, нашенци се събраха в двора на църквата “Света София” в Дес Плейнс и извършиха едно добро дело. Те почистиха двора, паркинга и площите около църквата. За събитието имаше покана във фейсбук.

“Може би заради все още студеното време не се отзоваха много хора, но пък тези, които дойдоха бяха ентусиазирани и много сръчни. До ранния следобяд всичко изглеждаше прекрасно, както преди, когато Отец Грую се грижеше за всичко.
Трябва да си призная, преди никога не ми е правило впечатление колко много работа е вършил той и какви усилия е полагал. Занапред мислим да организираме подобна инициатива по-често, за да поддържаме църквата и района около нея”, сподели организаторът Мая Стоилова, която е много активна в социалната сфера и в обществения живот, както в Чикаго, така и в родния й Благоевград.

Тя благодари сърдечно на всички, които подкрепиха инициативата, а за тези, които не са успeли да се включат, Мая Стоилова увери, че ще има и друг ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published.