Вече втора седмица едно от “Златните момичета” на Нешка Робева, е в Чикаго. Световната и европейска шампионка с ансамбъла – Камелия Дунавска, помага на националния отбор на САЩ да подобри композицията си.

„За първи път съм в Чикаго и много ми харесва. Колегите са толкова гостоприемни. Освен това, са ми приятелки от дълги години. С тях работим и се виждаме по състезанията. Дойдох да направя композиции на момичетата за новия сезон. Надявам се, да съм свършила добра работа“, казва Камелия Дунавска.

Българката Камелия Дунавска е високо ценена в целия свят

Родният специалист се опитва да оптимизира съчетанието на ансамбъла на САЩ, за да имат по-голям шанс да се класират за Олимпиадата в Токио 2020.

„В индивидуалната надпревара американският отбор квалифицира две състезателки за Олимпийските игри, а ансамбъла е на крачка от Токио. Фактически остава една последна квалификация на континенталните първенства. Смятам, че те ще се представят добре и ще участват на Олимпиадата“, добави „златното момиче“ Камелия Дунавска.

Рускинята Маргарита Мамзина

Старши треньорът на Националния отбор на САЩ – Маргарита Мамзина, не скри удовлетворението си от това, че работи рамо до рамо с Камелия Дунавска. Рускинята влезе в историята на американската художествена гимнастика, като треньора, успял първи да класира ансамбъла на САЩ на Олимпиада в Рио през 2016 г. Ето какво каза тя за родната грация:

“Познавам работата на Камелия от много, много години. Наблюдавала съм нейните отбори. Мечтаех един ден да работя с нея. Накрая тази мечта се сбъдна. Тя е един от най-добрите хореографи и треньори на ансамблите в света”

Беларускинята Наталия Климоук

Собственикът на най-успешния клуб по художествена гимнастика на територията на САЩ – Наталия Климоук, родом от Беларус, сподели отличните си впечатления с българските треньорки:

“През 2007 година ние отворихме нашия клуб „NORTH SHORE RHYTHMIC GYMNASTICS CENTER“, заедно с моя най-добър приятел, колега и суперпрофесионален треньор Йорданка Такова. От този момент ние винаги работим с български треньори, защото българската техника и стил в Художествената гимнастика е една от най-добрите в света. Изпитваме истинско удоволствие да работим с български треньори. При нас винаги са добре дошли Адриана и Камелия Дунавски. Тази година поканихме Камелия да работи с ансамбъла. Мисля, че е великолепен път да покажем на света как различните стилове и приятелства могат да работят заедно“

Националният отбор на САЩ спечели Панамериканските игри през 2015
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.