„Миньор“ Чикаго постигна убедителна победа с 10:2 над украйнския тим „Юнайтед“ Чикаго в зала. Водените от Дима Коваленко, бивш съотборник на Стоичков и Бекъм – украйнци, понесоха тежка загуба от „чуковете“.

Невероятният Борислав Радев

Поредно страхотно представяне и хеттрик за „Миньор“ записа Борислав Радев. По два гола добавиха Илия Ребреев и Павел Славов. По един път точни бяха Ивалин Гунчев, Асен Василев от пряк свободен удар и гол шедьовър на опитния Мирослав Манолов.

Мирослав Манолов отбеляза красив гол

„Това беше най-добрият ни мач в зала за този сезон. Победихме един корав отбор с опитен треньор като Коваленко. Селекцията за мача беше с много класни футболисти. Поздравявам играчите и треньорите Миланов и Златев, за паметната победа. През цялото време на терена се виждаше превъзходството на жълто-черните над съперника“, коментира основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Голмайсторът Илия Ребреев

Ако българите успеят да постигнат победи в последните си две срещи, има голяма вероятност да играят бараж за влизане в майсторската група на Метролигата в зала. Припомяме ви, че вече четири години „Миньор“ Чикаго играе в първенствата на най-силната лига в Чикаго – Метро в зала и на открито. „Чуковете“ са първият изцяло български отбор дръзнал да премери сили с едни най-старите и силни отбори в Америка. Още с първото си уастие в Първа дивизия на открито „Миньор“ победи с дузпи на баража италианския „Интернационал“ и влезе в Майсторската група. През първите три години се подвизаваше основно във втората половина на таблицата, но през последния сезон завърши на почетното трето място. До този момент, на закрито, миньорци не са успявали да спечелят промоция за елита. Една от основните причини е, че израсналите и тренирали в България играчи, трудно се приспособяват към американският минифутбол. Той се играе на хокейни игрища, пригодени за минисокър и правилата, и играта на моменти наподобяват хокея.

Голмайсторът Павел Славов

Тази неделя от 12:45 часа следобяд на адрес: 1033 N Villa Ave, Villa Park, IL 60181, в зала „Одиум Експо Център“, „Миньор“ играе важен мач с директния конкурент за влизане в елита „Интернационал“. Във временното подреждане на таблицата българите заемат четвърта позиция, а италианците са втори.

Галерия снимки:   

Опитният Ивалин Гунчев

Пламен Пенев играе с глава

Асен Василев отбеляза гол директно от фал

Росен Капитев

Българите изграждат стена


Ивайло Александров

Стоичков и Коваленко, като съотборници в „Чикаго Файър“

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.