Под постоянен дъжд, „Левски“ Чикаго победи убедително с 5:1 единия от двата си основни конкуренти за титлата „Оасу“. С този успех българите са все по-близо до спечелването на пета поредна титла в първенството за над 30-годишни, в „бялата“ дивизия на Премиерлигата.
Головата машина на „сините“ – Мирослав Манолов, отбеляза четири попадения за „Левски“ и отчая румънските защитници. Първото попадение за българите падна от дузпа, след нарушение срещу Миро Манолов в накзателното поле.

Мирослав Манолов отбеляза първия гол от дузпа

Втория гол за „Левски“ вкара неговият съименник Мирослав Николов, с изненадващ удар от дясно по диагонала. Румънският страж беше излязал на метри пред гол-линията, а двама защитници пазеха вратата. Въпреки това, Миро Николов намери начин с прецизен удар да завърти красиво топката в мрежата.

Голмайсторът Мирослав Николов

На полувремето, резултатът беше 3:0. След почивката, Манолов добави две попадения. При резултат 5:0, спонсорът Михаил Михайлов пропусна да увеличи преднината на своите от бялата точка. Ударът му мина на сантиметри от горната греда. Румънците вкараха почетното попадение след контраатака, в последните минути на мача.

Спонсорът Михаил Михайлов

„Благодаря на всички играчи за това, че подходиха сериозно към този мач. От първата минута заиграхме на ниво, подхождащо на национален шампион на САЩ. С този успех изключихме „Оасу“ от борбата за първото място. Дано запазим добрата си игра в следващите два мача от първенството и да спечелим поредната титла“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Следващата неделя (07 октомври), от 11:00 ч. сутринта, „Левски“ играе отложен мач за първенството с италианския „Интернационал“ 1996. Мястото на двубоя все още се уточнява от Премиерлигата.

Галерия снимки:

Радостта след гола на Николов

Дебютантът Даниел Гомез

Георги Георгиев

За пореден път Миро Манолов надхитря румънския стртаж

Капитанът Стефан Златев

Мартин Минков

Двамата съименници и голмайстори

Вратарят Мартин Митев

Младен Петрович

Михайло Добрасинович

Владимир Вукайлович

Даниел Гомез

Лаерт Бежко

Михаил Михайлов

Стефан Златев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.