„Левски“ Чикаго разгроми с 8:1 „Атлетик“ Чикаго в поредния кръг от първенството в зала (5+1) на „Лига Европа“. Хеттрик за „сините“ отбеляза капитанът Мирослав Манолов, два гола добави Красимир Костов, а по-веднъж се разписаха Костадин Вълканов, Ангел Баков и Борислав Огнянов.

Капитанът Мирослав Манолов отбеляза хеттрик

Първото попадение падна чак в 13-та минута, когато дебютантът Костадин Вълканов се възползва от рикушет в тялото на защитник и с хубав удар с левия крак от лявата страна вкара топката в противоположния ъгъл на вратата.

Дебютантът Костадин Вълканов вкара първия гол

Две минути по-късно Пламен Пенев изведе, между двама съперници, Мирослав Манолов. „Синята“ девятка овладя, излъга двама и с удар от наказателното поле отбеляза за 2:0. Така завърши първото 20-минутно полувреме.

Тандемът Манолов – Пенев изработи второто попадение

Пет минути след подновяването на играта Ангел Баков направи двойно подаване с Пламен Пенев и с хубав плътен удар направи резултата класически 3:0.

Последва индивидуална грешка в средата на терена и след контраатака съперниците отбелязаха почетното попадение за 3:1.

Голмайсторът Ангел Баков

Малко след това, Пламен Пенев направи третата си асистенция в мач. Най-младият в отбора подаде на Миро Манолов, който вкара от близо за 4:1.

След поредното попадение за българите, противникът се втурна в атака и се оголи в защита. Опитните играчи на „Левски“ се възползваха веднага от пролуките в защитата на „Атлетик“.

Първо Пламен Пенев намери с дълъг пас зад защитата капитанът Манолов, който овладя с гръб, стигна до стената и подаде успореден пас на вратата, на връхлитащия на скорост Красимир Костов, който с едно докосване вкара за 5:1.

Голмайсторът Краси Костов (в средата)

Три минути по-късно голмайсторът Ангел Баков центрира в наказателното поле, където Краси Костов опита удар с глава, но противниковият страж отби удара. Топката попадна в краката на защитник, но Костов успя да се пребори за нея с гръб към вратата. Голмайсторът падна настрани, завъртя се и при падането нанесе голов удар за 6:1.

На следващата атака авторът на първото попадение Костадин Вълканов отправи дълъг пас към Емил Костадинов, който беше изпреварен от защитник. Коженото кълбо удари стената до гредата, където отлично пласираният Борислав Огнянов вкара за 7:1.

Голмайсторът Борислав Огнянов

Последното попадение беше красиво изиграно от Миро Манолов, който направи двойно подаване с Пламен Пенев и оформи своя хеттрик.

„Изиграхме добър мач, началото не вещаеше такъв убедителен резултат. Вкарахме първото попадение, след средата на първата част. През втората част се усети късата резервна скамейка на противника. Вратарят Христо Христов и капитанът Миро Манолов изиграха поредния си силен мач“, коментира треньорът на „Левски“ Чикаго – Анатоли Вътев.

Треньорът Анатоли Вътев

Тази неделя (07 март) от 12:30 часа чикагско време „Левски“ Чикаго играе със силния полски тим „Игълс“ 1940. Срещата ще се изиграе в зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine IL, 60074. Феновете желаещи да подкрепят на живо българския отбор, заплащат билет на стойност $5. Входът за деца до 14 години е безплатен.

Галерия снимки:

Вратарят Христо Христов
Емил Костадинов
Йордан Иванов
Ивайло Баташки

Leave a Reply

Your email address will not be published.