“Левски” Чикаго се класира на финал за Купата на Премиерлигата при над 30-годишните. Сините победиха в драматичен мач с 3:2 коравите румънци от “Оасу”. Както пише по дебелите книги битката между двата балкански отбора бе епична и достойна за финал. В мача имаше всичко, а българите успяха най-вече благодарение на голямото желание за победа и спазването на тактическата дисциплина. 

От ляво на дясно: мароканецът Юусеф Оюфак-Рабех; голмайсторът Улисиас Пинеда; еквадорецът Джонатан Пачар и македонецът Драган Драганов

В 19-та минута снажният централен нападател на “Оасу” открадна топката от защитник на “Левски” и с удар от дясно отбеляза за 1:0. Пет минути по-късно мексиканецът Улисиас Пинеда изпълни перфектен пряк свободен удар и не остави никакви шансове на вратаря изравнявайки за 1:1. 

Малко преди края на първото полувреме след пробив от дясно и центриране нападателят на “Оасу” посегна с пета и с голяма доза късмет топката влезна във вратата за 2:1. След подновяването на играта от центъра левскарите организираха перфектна атака, но за лош късмет завършващият удар на голмайстора Пинеда срещна страничната греда. 

Резервната скамейка на сините от ляво на дясно: нападателят Пламен Памуков; един от спонсорите Ивайло Баташки; пом. треньорът Красимир Костов; играещият треньор Росен Каптиев и играещият пом. треньор Петър Всилев

След злощастния развой на срещата, като истински лидер, играещият треньор на “Левски” – Росен Каптиев влезна в игра и още с първото докосване можеше да отбележи гол с плонж. 

Така завърши първото полувреме с един гол пасив за българите.

През втората част двубоят се игра на една врата. Сините бяха натикали противника в неговата половина, но румънците се бранеха успешно до 71-та минута, когато след втори жълт картон останаха с човек по-малко на терена. Две минути по-късно голмайсторът Пинеда даде хитър пас на Росен Каптиев. Опитният играч отигра ситуацията с едно докосване и прехвърли вратаря за 2:2. 

Голмайсторът Росен Каптиев (в средата)

В 88-та минута сините организираха контраатака, като урок от учебника по футбол в НСА. Голмайсторът Улисиас Пинеда открадна коженото кълбо в центъра на терена и подаде в дясно по крилото на Пламен Памуков. Той напредна и центрира на първа греда, където най-добре пласираният Диан Радев, се превърна в герой на мача, вкарвайки победното попадение за 3:2.

Героят Диан Радев

След гола на българите, румънците нямаше какво да губят и се втурнаха в атака. При едно центриране от дясно стражът Мартин Митев изби топката с ръка и при въздушната борба двама играчи си разкървавиха главите. И двамата напуснаха играта, а минута по-късно главният съдия изсвири последния съдийски сигнал.

Джейсън Кокфйелд лежи окърваен след сблъсъка

В предишния мач на четвъртфинала “Левски” Чикаго победи с 3:1 японския тим “Шогун Уинд”, с хеттрик на Мирослав Манолов. 

Тази неделя (23 октомври) от 10:45 АМ на адрес: Munz Athletic Complex, 1901 Johns Dr

Glenview , IL 60025, “Левски” Чикаго играе финал за Купата с най-опасния си противник “АЕК” Чикаго. 

Галерия снимки:

Капитанът Мартин Митев
Сърбинът Никола Славуйевич
Угандецът Чарлс Вассава
Универсалният Емил Костадинов печели въздушна битка
Пламен Памуков
Джамал Каручи
Хуан Кордова
Давид Родригес
Драган Драганов
Щастливите победители

Leave a Reply

Your email address will not be published.