„Левски“ Чикаго извъртя зрелищно равенство 4:4 с най-силния полски отбор „Игълс“ 1940. Полският вратар се превърна в герой за своя тим, спасявайки над десет опасни удара само за първото 20-минутно полувреме. Най-чистото положение за гол дойде в 11-та минута, когато капитанът Мирослав Манолов излезе сам срещу вратаря. Синята девятка преодоля стража и насочи технично топката към опразнената врата. Когато всички очакваха коженото кълбо да влезе във вратата, в последния момент се появи защитник, който със сетни усилия изби топката в ъглов удар. Популярната сентенция „Ако не вкараш, ще ти вкарат“, проработи с пълна сила. При контараатака в 18-та минута, нападателят на поляците се възползва от отбита топка от стената и вкара по земя за 1:0. Първата част завърши при този резултат.

Капитанът Миро Манолов и Росен Каптиев се опитват да отбележат

С подновяването на играта, сините продължиха нападателната си игра и отново се заредиха пропуски пред вратата на съперника. В средата на полувремето, Мирослав Николов подхвана поредната атака от дясно и подаде на съименника си Мирослав Манолов. Капитанът върна топката с едно докосване, извеждайки Николов на стрелкова позиция. Той стреля по земя и най-неочаквано, на база страхотните изяви на противниковия вратар, успя да промуши топката между краката му и изравни за 1:1. Две минути по-късно, голмайсторът Мирослав Николов открадна топката от защитник на границата на наказателното поле, подаде на Добромир Пеев, който го изведе на стрлкова позиция от точката на дузпата и резултатът стана 2:1 за българите.

Авторът на първите две попадения за „Левски“ – Мирослав Николов

Радостта в сините редици беше кратка, защото, буквално в ответната атака, съдиите дадоха пресилена дузпа. Вратарят Христо Христов изби топката от краката на нападателя. След това полският играч падна атрактивно и съдията реши, че има основния да даде наказателен удар. Българите протестираха за решението, но в крайна сметка резултатът беше изравнен 2:2.

Ситуацията, при която съдиите видяха нарушение за дузпа

Минута по-късно, сините сътвориха гол-шедьовър. Вратарят Христо Христов изпревари поляк за топката и я хвърли силно напред към Мирослав Манолов. Капитанът я пое с едно докосване, изчака я да тупне и с помощта на горната греда и убйствен удар направи безпомощен вратаря за 3:2.

След красивото изпълнение на Манолов, събитията се пренесоха пред българската врата. Съдиите дадоха пряк свободен удар централно срещу Христо Христов. При изпълнението Христов хвана ъгъла и изби топката, която се оплете в страничните мрежи. При тази ситуация реферите решиха, че вратарят умишлено е избил топката извън очертанията на игралното поле и върнаха изпълнението на фала. При второто изпълнение, Пламен Пенев изби топката с глава, която отново отиде в мрежите. За трети път съдиите посочиха фала да се пребие. Докато Росен Каптиев и Добромир Пеев се конфронтираха с реферите, поляците подновиха играта и изравниха за 3:3. Сините резерви се включиха в протеста на своите съотборници и в суматохата Добромир Пеев получи син картон, а Ивайло Баташки червен.

Недоволството от съдииските отсъждания се пренесе и извън терена

Въпреки намаления състав, капитанът Мирослав Манолов успя да проведе самостоятелен пробив и вкара за 4:3. Секунди преди края, след луд късмет, поляците изравниха за 4:4. Съперникът стреля от малък ъгъл, топката рикушира в главата на Костадин Вълканов и излъга вратаря Христо Христов, влизайки в горния десен ъгъл.

Лидерът Мирослав Манолов в прегръдките на своите съотборници

„Има и такива мачове, когато топката не влиза и не влиза във вратата. Поздравявам „Игълс“ за спечелената точка. Този тип „хокеен“ футбол в зала се играе само тук в САЩ. И въпреки че предимно побеждаваме, все още има какво да научим за правилата и тактиката на играта“, коментира играещият треньор – Анатоли Вътев.

Треньорът Анатоли Вътев дава напътствия

Тази неделя (14 март), от 11:00 ч. сутринта, чикагско време, „Левски“ Чикаго ще играе плейоф за 3-4 място срещу изградения от латиноси отбор на „Пегасус“. Мачът ще се изиграе в зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine IL, 60074. Нашенците, желаещи да подкрепят на живо българския отбор, трябва да заплатят билет на стойност $5. Входът за деца до 14 години е безплатен.

Припомняме ви, че „Левски“ Чикаго се включи от четвърти кръг в първенството в зала на мястото, на отказалия се гръцки тим „АЕК“, и наследи от него две загуби и една победа, които се смятат за крайното класирането на отбора.

Галерия снимки:

Костадин Вълканов
Добромир Пеев
Емил Костадинов печели въздушен двубой
Момента преди изпълнението на дузпата
Преди поредното изпълнение на прекия свободен удар
Син картон получи и Димитър Гюрджийски

Leave a Reply

Your email address will not be published.