“Левски” Чикаго излезе начело във временното класиране, в първенството за над 30-годишни в Премиерлигата. Сините победиха с 4:0 “Оасу”, в отложен мач на бялата дивизия. Румънците играха като равен с равен цяло първо полувреме. За “Левски” възможности да отбележат бяха пропиляни от угандеца Чарлс Вассава, мароканеца Джамал Каручи и мексиканеца Улисиас Пинеда. Все пак, в 43-минута, Джамал Каручи се пребори за топката в наказателното поле, завъртя трима защитници около него и успя да пласира пас към Улисиас Пинеда, който стреля от точката на дузпата и откри резултата за 1:0. Така завърши първото полувреме. 

Голмайсторът Улисиас Пинеда

С подновяването на играта, Диян Радев открадна коженото кълбо в българското наказателно поле и отправи прехвърлящ пас в центъра на терена към голмайстора Пинеда. Той овладя с гърди и си поведе топката, преследван от защитник. Мексиканецът навлезе в противниковото наказателно поле, преодоля вратаря с финт на ляво и вкара на празна врата за 2:0.

Мароканецът Юсеф Оюфак-Рабех напусна играта заради контузия

Малко след гола, мароканецът Юсеф Оюфак-Рабех се сблъска в центръа на терена със съперник. Той напусна играта със съмнения за фрактура на скулата.

В 77-минута, в игра за “Левски” влезе цветнокожият Фредерик Кабуйе и още с първото докосване вкара за 3:0. Той пое топката от другия угандец Чарлс Вассава и мина от ляво на вратаря, отбелязвайки за 3:0. 

Угандецът Фредерик Кабуйе получава поздравления

Две минути преди края на двубоя, Костадин Гълъбов изненада румънския вратар. Той изпробва удар от около 30 метра, вратарят докосна топката, но въпреки това, тя влезе в мрежата за 4:0.

Бяхме си поставили задача да вкараме през първото полувреме и успяхме малко преди края му. Резултатът изглежда убедителен, но всъщност извоювахме трудно победата. Румънците са един от добрите отбори в лигата. Миналия сезон ни отстраниха за Купата, а с тази победа си взехме реванш”, коментира временно изпълняващият длъжността помощник-треньор – Петър Василев.

Галерия снимки:

Петър Василев (с бял екип)
Голмайсторът Костадин Гълъбов
Мароканецът Джамал Каручи
Ангел Баков
Капитанът Николай Катранджийски
Македонецът Драган Драганов
Вратарят Брет Петричек
Франциско Пако Гонзалес
Оскар Караско
Диян Радев
Владимир Вукайлович
Дебютантът Стоян Стоянов
Буро Херардо
Хавиер Дораме
И зад океана Левски живее в сърцата
Привърженикът на „червените“ – Симеон Симеонов (с бялата тениска), също подкрепя сините зад океана
Баща и син-заедно за „Левски“ Чикаго

Снимки: Николай Василев

Редактор: Радост Павлова

Leave a Reply

Your email address will not be published.