“Миньор” Чикаго победи със 7:2 японския тим “Шогун Уинд”, в мач от първенството на Първа дивизия в Премиерлигата. С тази убедителна победа, “чуковете” си върнаха за загубата със 7:1 от японците, в турнира за Купата от миналия сезон.  

В 10-та минута от започването на играта, перничанинът Данаил Сергиев откри за 1:0, след самостоятелен пробив. Пет минути по-късно, групова грешка в защитата на “винкелите” позволи изравняване за 1:1.

Перничанинът Данаил Сергиев отбеляза два гола за победата

В средата на полувремето, Марио Иванов беше изведен на празна врата и покачи на 2:1. Малко преди края на първата част, отново грешка в защитата позволи изравняване за втори път за 2:2. 

С подновяването на играта, българите заформиха истински ураган пред японската врата. В рамките на 15 минути, жълто-черните вкараха пет гола. 

Марио Иванов отбеляза два гола

Първо, Дани Хофман беше спънат в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Бившият юношески национал на България – Пламен Пенев, изпълни хладнокръвно и вкара дежурния си гол за 3:2. Перничанинът Данаил Сергиев отново направи самостоятелен рейд и отбеляза идентичен гол за 4:2.

Пламен Пенев отбеляза дежурният си гол от дузпа

На следващата атака, Велиян Михалев използва объркването в японските редици. След разбъркване в наказателното поле, той замахна на два пъти, все едно ще отправи удар. Съответно защитниците се подлъгаха и падаха в обратната посока, накрая вкара за 5:2. 

Голмайсторът Велиян Михалев

Преднината в резултата даде самочуствие на най-младия в отбора – 15-сет годишният Брендън Божков, който открадна една топка и направи двойно подаване с голмайсторът Марио Иванов. Последният центрира в наказателното поле, където Брендън Божков стреля в движение и отбеляза за 6:2.

15-годишният Брендън Божков се разписа

Последния гол в срещата вкара Марио Иванов, с далечен удар извън границите на наказателното поле, с което оформи крайното 7:2.

В 70-та минута, за спречкване с противник, вратарят на “Миньор” получи директен червен картон. До края на двубоя, на вратата пази най-опитният в отбора – Николай Катранджийски. 

Най-опитният в отбора – Николай Катранджийски

“Играхме много добре, хубав мач се получи. През първата част инкасирахме два гола от две наши грешки. На полувремето си казахме, че трябва да вкараме, за да не се “закучи” мача. Имахме късмет и реализирахме всички създадени положения. В последния мач с тях загубихме с катастрофален резултат, сега им го върнахме”, коментира играещият помощник-треньор на “Миньор” Чикаго – Иван Михалев. 

Играещият помощник-треньор Иван Михалев

Тази неделя (14-август), от 9:00 ч. сутринта, “Миньор” гостува на сръбския тим “Морава”. 

Мачът ще се изиграе на адрес: Serbian Brothers Help, Lake Villa

19697 W Grand Ave, Lake Villa, IL, 60046. 

Вход – свободен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.