Гол-майсторът Антонио Цанков получава поздравления от съотборниците си

„Миньор“ (Чикаго) постигна първа победа в първенството на полупрофесионалната Метрополитан Сокър Лийг. „Чуковете“ победиха с 2:0 като гост прекия си конкурент за оставане в майсторската група „Грийн-Уайт 1956“. В герой за „жълто-черните“ се превърна професионалният футболист Антонио Цанков. Бившият играч на „Локо“ (София) вкара за 1:0 в 31-та минута. Попадението дойде след разбъркване и удар на Цанков от линията на вратарското поле, централно срещу вратата. С подновяването на играта, отново Цанков се измъкна от противник по лявото крило, напредна, и с хубав удар по диагонала направи безпомощен немския вратар за 2:0.

03

Голмайсторът Антонио Цанков

В средата на втората част, играчите в „зелено-бяло“ се изнервиха и при едно съприкосновение, футболист на немците удари без топка централния защитник на „винкелите“ – Светозар Гюров. Незнайно защо, след консултации със страничните рефери, главният съдия реши да изгони и двамата играчи с директни червени картони. Така двата отбора останаха с по десет души до края на мача.

DSC_0069

Емил Миланов дава указания

„Заслужена победа, много време я чакахме. Момчетата показаха характер и мъжка игра. Успехът е срещу основен конкурент. Има все още какво да се желае за подобрение на играта и се надявам в следващите мачове да го покажем. Съжаляваме, че за този мач нашият старши треньор Цветан Йончев беше възпрепятстван, заради бизнес дела. Тази победа е и благодарение на неговите усилия. Чакаме го в следващите мачове да дойде и да внесе необходимото спокойствие и самочуствие в отбора. Благодаря на феновете, които бяха дошли да ни подкрепят, ще разчитаме и занапред на тяхната подкрепа.“, каза помощник-треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

Тази неделя, от 3.00 ч., следобяд, на адрес: 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ играе с полския тим „Игълс 1940.

 02
Стефан Неделев поздравява Антонио Цветков

????????????????????????????????????
Стефан Златев се бори за топката

????????????????????????????????????
Капитаните се поздравяват преди началото на срещата

[embedvideo id=“263nTWZapEE“ website=“youtube“]

Leave a Reply

Your email address will not be published.