Пред погледа на младата надежда, на българския футбол – Станислав Иванов, “Левски” Чикаго разгроми с 6:0 изградения от латиноси отбор на “Пегасус”. 

Станислав Иванов в компанията на бившия професионален футболист и съдия Наско Иванов

Преди началото на срещата, от поредния кръг на “Лига Европа” в зала, играчите на “Левски” Чикаго се запознаха с бившия играч на “Левски” София. Всички сини футболисти пожелаха успех на Стаси с новия му отбор “Чикаго Файър”. Те обещаха, че ще посещават официалните му мачовете, а пък Станислав Иванов каза, че при първа възможност пак ще дойде да ги подкрепи. За спомен от “Левски” Чикаго, капитанът Мирослав  Манолов подари на Стаси анцуг на отбора с неговия любим 99-ти номер.

Капитанът Миро Манолов подарява анцунг на „Левски“ Чикаго на Стаси Иванов

В 3-та минута на мача Ангел Баков подаде в ляво от фал на бившия професионален футболист Мирослав Манолов, който стреля към вратата, топката рикошира в защитник и попадна в отлично пласирания Добромир Пеев, който я вкара от близо за 1:0. 

Голмайсторът Добромир Пеев

Пет минути по-късно Борислав Огнянов подаде топката от противниковото наказателното поле назад към Мирослав Манолов. Синята девятка финтира защитник и разстреля вратаря за 2:0. Последва активизация в редиците на противника и те успяха да застрашат на няколко пъти вратата пазена от Христо Христов, но стражът отрази ударите им. Така до края на първата част, резултатът остана непроменен. 

Вратарят Христо Христов

Още с първата атака, след подновяването на играта, Росен Каптиев и Миро Манолов хванаха на контраатака съперника и след комбинация, Каптиев направи резултата класически 3:0. 

Голмайсторът Росен Каптиев

Няколко минути по-късно противников футболист игра с ръка вътре в собственото наказателно поле и съдията отсъди дузпа. Капитанът Манолов я би ниско в долния ляв ъгъл и нацели страничната гредата. Синята девятка бързо се реванишира за пропуска от бялата точка. Минута по-късно се пребори за топката и подхвана атака от ляво, дриблира между двама съперници навътре към наказателното поле, премина през трети играч и с хубав удар прати топката в противоположния ъгъл за 4:0. Ядосани от очертаващия се катастрофален резултат играчи на “Пегасус” упражниха натиск, но отново вратарят Христо Христов ги отчая с блестящите си намеси. 

Капитанът Мирослав Манолов

В 33-та минута Борислав Огнянов, беше притиснат от двама съперника по лявото крило, въпреки това той успя да стреля. Ударът му срещна стената, топката се върна към връхлитащия  на скорост Ангел Баков и той с чудесен външен удар отбеляза петото попадение. 

Голмайсторът Ангел Баков

Последния шести гол в мача падна след контраатака. В последните минути целият отбор на “Пегасус”, заедно с вратаря се бяха пренесли в българската половина. За пореден път Христо Христов отрази опасен удар на противника, Емил Костадинов се пребори за избитата топка и подаде на голмайстора Борислав Огнянов, който използва ситуацията и вкара на опразнената врата оформяйки крайния резултат.

Борислав Огнянов отбеляза гол и две асистенции

“Отборът се представи много добре. Победихме с голям резултат, но това не значи, че противникът е бил слаб. Просто ние имаме много качествени играчи, които знаят какво правят на терена. Благодарение на доброто представяне, на вратаря Христо Христов запазихме суха мрежа”, коментира играещият треньор Анатоли Вътев.

Играещият треньор Анатоли Вътев

Тази неделя (28 февруари) от 2:45 следобяд чикагско време “Левски” Чикаго играе с “Атлетик” Чикаго. Мачът ще се изиграе в зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine IL, 60074. Българите желаещи да подкрепят на живо българския отбор, заплащат билет на влизане в залата на стойност $5. Входът за деца до 14 години е безплатен.

Галерия снимки:

Опасна ситуация пред българската врата
Миг преди Росен Каптиев да отбележи
Емил Костадинов
Българи Юнаци

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.