„Левски“ Чикаго победи убедително с 4:1 единия от двата си румънски конкурента за титлата „Оасу“, в „бялата“ дивизия на Премиерлигата. В 37-минута, на границата на наказателното поле, Мирослав Манолов се пребори за висока топка и изведе с прехвърлящ пас Росен Каптиев сам срещу вратаря. Последният вкара за 1:0. Така завърши първата част, с минимална преднина за българите.

„Сините“ се радват след гола

С подновяването на играта, след самостоятелен пробив по лявото крило, Владимир Вукайелович покачи на 2:0.

Голмайсторът Владимир Вукайелович

Десет минути по-късно, Евгени Михайлов изведе Мирослав Манолов от ляво, който с премерен удар вкара кълбото в сглобката по диагонала за 3:0.

Мирослав Манолов, миг преди да подаде на Владимир Вукайелович

Малко след това, румънците отбелязаха почетното попадение за 3:1. Минути преди края на двубоя, с удар от воле, Георги Георгиев разстреля стража на съперника, за крайното 4:1.

Голмайсторът Георги Георгиев

„Победихме, може би, най-добрия отбор в групата след „Левски“. Категоричният резултат, който постигнахме, ме радва, защото срещу нас имахме достоен съперник. Върнахме си за загубата от първия полусезон, но всичко това, ще бъде напразно, ако допуснем загуба в последния си двубой срещу „Триколори“. Ние сме в по-добрата позиция, но това понякога е нож с две остриета, защото футболистите може да допуснат, че вече са шампиони и да сгрешат. Надявам се да подходят сериозно към двубоя и да забравят за категоричната победа с 11:0 в първия мач. Румънците имат добри изпълнители и със сигурност ще искат да се реваншират за срамната загуба. Трябва да сме нащрек и да играем пределно мотивирани, защото само недопускането на загуба в този двубой ще ни направи шампиони“, коментира треньорът на „Левски“ Чикаго – Пламен Бежански.

 

Президентът Михаил Михайлов и треньорът Пламен Бежански

Тази неделя (1 октомври), от 9:00 часа сутринта, на адрес: 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, сините приемат „Триколори“ в последен мач от първенството за над 30-годишни. Изхода от двубоя ще реши кой ще бъде шамшпион през настоящия сезон 2017. В отбора на „Триколори“ личат имената на бившите професионални футболисти Кристиан Чиву и Разван Кочиш.

Галерия снимки:

Евгени Михайлов

Ивалин Гунчев

Българите скачат при изпълнение на фал

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.