„Левски“ Чикаго 2014 разгроми „Стари Бики“ 1983 със 7:1. Дербито между двата отбора, които преди двубоя бяха съответно първи и втори във временното класиране, започна с гол за поляците.
В самото начало на мача, Ивалин Гунчев си отбеляза нелеп автогол. Той върна топката към българската врата, но бившият страж на Мексиканския национален отбор – Едер Патино, очакваше паса в страни от вратата и не можа да реагира на изненадващата топка. Чест прави на „виновникът“ Гунчев, който запази хладнокръвие и десет минути по-късно поправи грешката си, изравнявайки за 1:1.

Голмайсторът Ивалин Гунчев

Малко преди почивката, бившият играч на „Черно Море“ – Мирослав Манолов, отбеляза гола на успокоението за 2:1.

Голмайсторът Мирослав Манолов

Въпреки негативния резултат и липсата на резервни играчи, поляците дадоха сериозен отпор на нестихващите сини атаки. Все пак логичното се случи и двадесет минути след подновяването на играта, намиращият се в страхотна форма – Миро Манолов, наниза още три гола в противниковата врата за 5:1. И за трите гола му асистира Ангел Баков.

Ангел Баков с три асистенции

Малко преди петото попадение, в игра за „Левски“ влязоха спонсорът Михаил Михайлов и ветеранът Костадин Везьов.
До края на мача, Ивалин Гунчев вкара второто си попадение, а свещеното 7:1 оформи исполинът Танко Дяков.

Голмайсторът Танко Дяков

„За първи път, откакто съществува отбора, по независещи от мен причини, ми се наложи да не присъствам на мача. Благодаря от сърце на всички футболисти за хубавата победа, на съпругата ми Радост за помощта, и на Стоян Трендафилов за отличното водене на срещата“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.


Следващият съперник на сините е гръцкият тим „АЕК“. В момента, ръководствата на двата отбора водят преговори кога и къде ще се изиграе двубоят.

Галерия снимки:

Спонсорът Михаил Михайлов
Ветеранът Костадин Везьов
Юношата на „Левски“ София – Стефан Венев
Кристиян Цветков
Мирослав Манолов
Йордан Ковачев
Мирослав Николов
Мартин Чекъров
Добромир Пеев
Вратарят Едер Патино, Стоян Трендафилов и Михаил Михайлов
Миро Манолов

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.