За първи път от начлото на кризата с вируса, най-титулуваният български отбор в чужбина – „Левски“ Чикаго, изигра официален мач. Сините се включиха в Отворената Първа дивизия на Лига Европа в зала, на мястото на отказалия се „АЕК“. Още в първия мач, макар и трудно, българите победиха „Униа“ Чикаго с 2:1. Първия гол в мача отбеляза единственият играч под 30 години в отбора – Пламен Пенев. В края на полувремето, поляците изравниха за 1:1. Първата 20-минутна част завърши при равен резултат.

Голмайсторът Пламен Пенев

В средата на втората част, играещият треньор Анатоли Вътев подаде отдясно в наказателното поле на Росен Каптиев, който овладя топката, излъга персоналния си пазач и вкара неспасяемо в обратния ъгъл за 2:1. Така той донесе победата на българския отбор.

Росен Каптиев донесе победата на „Левски“

След включването на „Левски“ Чикаго в първенството на Лига Европа, вече има два изцяло български отбора – „Левски“ Чикаго и „Миньор“ Чикаго.

„Първоначално записахме само „Миньор“, защото първенството е в отворената група. В последствие имаше доста желаещи да се включат. Когато гърците се отказаха си поговорихме с по-опитните момчета и записахме и „Левски“. Обикновено „Левски“ Чикаго играе по-рядко в зала, защото няма лиги за над 30-годишни. Сега ще се възползваме от мачовете срещу младите, за да се опитаме да влезем в оптимална форма за началото на първенството отвън. Разбира се във всеки мач излизаме за победа и се борим, както винаги“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Играещият треньор Анатоли Вътев

Поради това, че „Левски“ Чикаго се включва от 5-ти кръг, българският отбор наследява точките и класирането на отказалия се „АЕК“. Гърците, които също играят при над 30-годишните, са записали три загуби и една победа.

Тази неделя (14 февруари), от 2:45 следобяд чикагско време, в зала „Сокър Сити Палатайн“, „Левски“ играе със силната футболна школа „Сокърс“. Адресът е: 545 S Consumers Ave, Palatine IL, 60074. Нашенците желаещи да подкрепят на живо българския отбор трябва да заплатят билет на стойност $5. Входът за деца до 14 години е безплатен.

Галерия снимки:

Стражът Христо Христов
Ивайло Баташки
Димитър Гюрджийски
Ангел Баков

Leave a Reply

Your email address will not be published.