„Левски“ Чикаго стартитра с равен 2:2 срещу полския тим „Полонез“, в първенството за над 30-годишни в Премиерлигата. В 27-та минута, сините поведоха с гол на Костадин Вълканов. С хитър пас капитанът Стефан Златев изведе зад защитата сам срещу вратаря Вълканов, който излъга стража и насочи топката в противоположния долен ъгъл за 1:0. Малко преди края на първите 45-минути, нападателят с номер 10 от „Полонез“ изравни за 1:1, с удар от палантерията.

От ляво на дясно: Николай Катранджийски, капитанът Стефан Златев и голмайсторът Костадин Вълканов

С подновяването на играта, поляците направиха обрат в резултата и вкараха за 2:1. Българите се настаниха в половината на съперника и се скъсаха да пропускат. Най-чистото положение за гол изпусна опорният халф Евгени Михайлов. В 71-та минута, Николай Златанов излезе сам срещу полския страж, но ударът му беше отразен. Топката се върна отново в Златанов. При втория опит нападателят на „Левски“ нацели страничната греда. Десет минути преди края, натискът на сините даде резултат. Снажният Ивайло Иванов атакува от дясно срещу двама защитници. Той успя да подаде успореден пас на гол-линията на Николай Златанов, за който остана само да насочи топката в опразнената врата за 2:2.

Голмайсторът Николай Златанов печели въздушен двубой

„Това ни беше първият официален мач на голям терен, след „Ковид кризата“. Личи си, че малко сме позагубили форма. Равенството е справедлив резултат. Отборът на „Полонез“ е нов в лигата и не знаехме какво да очакваме от тях. Оказаха се корав отбор, ще ни бъдат един от конкурентите за титлата. В следващия кръг гостуваме на гърцкия „АЕК“. Те винаги се хвърлят срещу нас, очаква ни труден и интересен двубой“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Тази неделя (06 юни) от 11:00 часа сутринта, чикагско време, „Левски“ играе с „АЕК“ на адрес: Oak Brook Polo Fields, 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL 60523.

Галерия снимки:

Евгени Михайлов
Опитният Ивайло Иванов в борба за топката
Ангел Баков
Ивайло Кръстев
Йордан Иванов
Емил Костадинов
Борислав Огнянов
Траян Милушев
От ляво на дясно: Ивайло Кръстев, Ивайло Иванов и Костадин Гълъбов
Вратарят Мартин Митев
Мароканецът Юсеф Оюфак – „Рабех“
Мексиканецът Фабрицио Лемус

Leave a Reply

Your email address will not be published.