“Миньор” Чикаго изигра зрелищен мач с намален състав срещу изградения от латиноси тим “Пегасус”. Двубоят от втори кръг на Първа дивизия в Премиерлигата, завърши наравно 2:2. В 3-та минута, перничанинът Данаил Сергиев получи директен червен картон за удар без топка срещу противник. Бившият професионален съдия Рич Гриди беше безкомпромисен в решението си да изгони тарана на жълто-черните. Пет минути по-късно, за същото провинение, с директен червен картон беше отстранен и Велиян Михалев. Така, до 8-та минута, чуковете останаха с 9 души на терена.

Миг преди перничанинът Данаил Сергиев да получи директен червен картон

Въпреки трудното началото, винкелите се окопитиха и играха като равен с равен. В 21-та минута, бързоногото крило Георги Кьосев беше спънат на скорост в противниковото наказателно поле и главният съдия посочи бялата точка. Младият играч се нагърби с изпълнението на дузпата, но прегоря и при стрелбата вратарят хвана посоката. Така резултатът остана непроменен 0:0. Малко преди края на първата част Борислав Радев излезе на добра позиция за стрелба, но ударът му срещна горната греда.

Вторият директен червен картон на Велиян Михалев

С подновяването на играта, Даниел Илиев и перничанинът Георги Спасов направиха успешна контраатака. Нападателят Спасов открадна топката и подаде в центъра на Илиев, който дриблирайки стигна до наказателното поле и му върна паса по земя. Георги Спасов отправи удар към вратата, който беше избит от противниковия страж. Коженото кълбо се върна отново при него и този път не сгреши, откривайки резултата за 1:0.

Перничанинът Георги Спасов откри за 1:0

Пет минути по-късно, младите жълто-черни защитници направиха ненужен фал пред палантерията, с който съперникът изравни за 1:1, след директен удар към вратата. В 63-та минута, противникът организира контраатака. С дълъг пас прехвърлиха цялата българска защита, топката попадна в нападателя на “Пегасус”, който излезе на позиция сам срещу вратаря и го прехвърли за 2:1. Десет минути по-късно, Борислав Радев беше спънат отзад в наказателното поле на съперника. Главният рефер Рич Гриди отсъди единадесетметров наказателен удар. Зад топката застана бившият юношески национал Пламен Пенев, който прати елегантно кълбото в горния десен ъгъл за 2:2. В последната минута, голмайсторът Пенев имаше възможност да реши мача. Младата надежда Денис Зейнели му подаде дълъг пас. От втора греда Пламен Пенев засече топката с глава. Получи се падащ лист, който прехвърли вратаря, но коженото кълбо удари страничната греда. 

Голмайсторът Пламен Пенев

“Бързите два червени картона в началото на мача ги получихме от неопитност. Оказа се, че капитанът на “Пегасус” е изнервил обстановката, като е наругал нашите играчи на чист български език. Сергиев и Михалев реагираха първосигнално, но това не ги оправдава, че оставиха отбора с двама по-малко. Дано да си научим урока и да постъпваме по-умно в следващите мачове”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго Ивайло Баташки. 

Треньорът на „Миньор“ Чикаго – Ивайло Баташки

Тази неделя (30 май) от 10:00 АМ, “Миньор” Чикаго ще изиграе приятелска среща с “Юнайтед Сърбс”, с цел събиране на средства за Цвети. Мачът ще се изиграе на базата на “Сръбска братска помощ”, намираща се на адрес: 19697 W Grand Ave, Lake Villa, IL 60046. Всеки е добре дошъл да помогне, с каквото може. За тези, които няма да успеят да присъстват, могат да дарят на PayPal акаунт: miro_boi4ova@abv.bg

Галерия снимки:

Най-опитният в редиците на „Миньор“ – Мирослав Николов
Даниел Илиев
Денис Зейнели
Младата надежда Георги Кьосев
Поредна добра намеса на младия страж – Мартин Аргиров
Кристиян Щерев
Борислав Радев

Leave a Reply

Your email address will not be published.