“Левски” Чикаго постигна важна победа по пътя си за мечтаната 7-ма титла в историята на клуба. Сините победиха третия във временното класиране “Интернационал” с 4:2, и на този етап затвърдиха първото място.

Голът за 1:0 падна в 7-та минута, след самостоятелен рейд на сърбина Владимир Вукайлович. На следващата атака, угандецът Чарлс Вассава отбеляза красив гол за 2:0, с удар от далеч.

Голмайсторът Владимир Вукайлович

В средата на първата част, дебютантът Давид Родригез вкара трети гол, но съдиите го отмениха, заради съмнения за засада. Италианците показаха зъби и на контраатака върнаха един гол за 2:1. Надеждата им беше кратка, защото отговорът на “Левски” беше мигновен. Влезлият като резерва мексиканец – Улисиас Торес Пинеда, направи самостоятелен пробив и вкара за 3:1.

Сините се оттеглиха на почивката с комфортна преднина. 

Голмайсторът Чарлс Вассава

В 51-минута, мароканецът Джамал Каручи отправи дълъг извеждащ пас от дясно по диагонал към Фредерик Кабуйе. Чест прави на угандеца, че не се отказа и догони на пръв поглед безнадеждната топка на спринт. Той овладя кълбото и покачи на 4:1. 

Две минути по-късно, неговият сънародник Чарлс Вассава излезе на страхотна позиция за отбелязване на гол, но късметът му изневери и ударът му нацели горна греда.

Голмайсторът Фредерик Кабуйе

Пет минути преди края на мача, Борислав Огнянов излезе сам срещу вратаря, но ударът му удари гредата. Топката се върна в Джамал Каручи и той стреля от воле, но не можа да уцели опразнената врата. 

В последната минута, италианците върнаха един гол за крайното 4:2. 

“Това ни беше втората по важност победа в борбата за титлата. “Интернационал” ни е стар съперник и мачовете с тях са винаги интригуващи”, коментира временният треньор Петър Василев.

Временният треньор Петър Василев

В следващия кръг (21 август, неделя), от 11:00 ч. сутринта, “Левски” Чикаго играе със “Стимулус Юнайтед”. Двубоят ще се изиграе на адрес: Oak Brook Polo Fields, 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL 60523.

Галерия снимки:

Мароканецът Джамал Каручи
Сърбинът Никола Славуевич
Еквадорецът Джонатан Пачар
Американецът Джейсън Кокфйелд
Стражът Брет Петричек
Франциско Пако Гонзалес
Хуан Кордова
Карлос Валенсия
Оскар Караско
Борислав Огнянов
Дебютантът Давид Родригез
Стоян Стоянов
Траян Милушев
Едуард Начев

Leave a Reply

Your email address will not be published.