Настоящият щатски шампион на Илинойс, при над 30-годишните – “Левски” Чикаго, разгроми с 9:2 “Стимулус Юнайтед”. При първата си домакинска среща за сезона, сините разпиляха съставения изцяло от местни футболисти отбор. Рубриката “Гол след гол” започна с първата атака. При центриране на Евгени Михайлов от дясно в наказателното поле на гостите, угандецът Чарлес Вассава засече топката с глава и откри резултата за 1:0.

Угнадецът Чарлес Вассава миг преди да открие резултата

Пет минути по-късно, американците изравниха на контраатака за 1:1. Последваха минутите на угандийците Чарлес Вассава и Фредерик Кабуйе. На два пъти Вассава изведе Кабуйе на стрелкова позиция и той не сгреши, вкаравайки два гола за 3:1. Малко преди края на първото полувреме, сърбинът Владимир Вукайлович асистира от дясно на голмайстора Фредерик Кабуйе, който оформи своя хеттрик за 4:1.

Угандецът Фредерик Кабуйе отбеляза хеттрик

След почивката, последва “шоуто на Вукайлович”, който си правеше каквото си поиска в наказателното поле на американците. Така, набързо, с майсторски изпълнения, той отбеляза хеттрик за 7:1. Междувременно, “Стумулус Юнайтед” показа зъби и върна едно попадение за 7:2. В 72-та минута, асистиралият за първия гол в срещата – Евгени Михайлов, се възползва от объркването в редиците на съперника и излизайки сам от дясно, мушна топката покрай вратаря за 8:2. Пет минути по-късно, авторът на първото попадение в мача – Чарлес Вассава, проби сам от ляво и вкара за 9:2. В този момент, за да предотврати още по-голям разгром на свалилия гарда противник, главният съдия даде по-рано последния съдийски сигнал.

Сърбинът Владимир Вукайлович отбеляза хеттрик

“Включването на Влади Вукайлович в мача, направи играта истинско удоволствие. С него се играе изключително лесно. Разликата между предишния двубой, в който победихме с минимална преднина и в сегашния, е Вукайлович. Благодарение на неговата класа, реализирахме повечето създадени ситуации за гол”, коментира играещият треньор на “Левски” Чикаго – Росен Каптиев.

Играещият треньор Росен Каптиев

“Чест прави на капитана Росен Каптиев, че се включи в игра. Заради бъбречна криза, той влезе в болница в петък, а в събота го изписаха. В неделя, поради липсата на достатъчно опитни защитници, той прояви своите лидерски качества и игра на нетипичната за него позиция централен защитник. Благодаря му от сърце за личния пример, който ни дава”, коментира организаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Тази неделя (19-ти юни), от 11:00 ч. сутринта, местно време, на адрес: Oak Brook Polo Fields 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL, 60523, “Левски” Чикаго гостува на полския тим “Стари Бики”.

Галерия снимки:

Голмайсторът Евгени Михайлов
Централният защитник Николай Катранджийски
Бързоногото крило Ангел Баков
Левият бек Стоян Стойчев
Десният бек Йордан Иванов
Еквадорецът Джонатан Пачар
Дебютантът Никола Славуевич
Едуард Начев
Добромир Пеев
Стражът на сините Луис Аурелио
Пламен Памуков се ядосва на пропусната възможност
Двамата угандци се поздравяват след поредния гол
Сините на полувремето в отлично настроение

Leave a Reply

Your email address will not be published.