“Левски” Чикаго победи с класическото 3:0 японския тим “Шогун”, в мач от първенството за над 30-годишни, в Премиерлигата. През първото полувреме, “сините” се скъсаха да пропускат, а японците почти не стигаха до българската врата. Пет минути след началото на втората част, Ангел Баков центрира от ъглов удар на задна греда, където непокритият Ивалин Гунчев засече коженото кълбо и откри резултата за 1:0.

Моментът, в който Ивалин Гунчев вкара за 1:0

Десет минути по-късно, Пламен Памуков проби по дясното крило и центрира в наказателното поле. Там, голмайсторът Гунчев овладя и се освободи от защитник, след което си върна жеста и подаде в дясно на връхлитащия на скорост Ангел Баков. Последният стреля от движение и покачи на 2:0.

Голмайсторът Ангел Баков миг преди да отбележи за 2:0

В последните минути на мача, в игра за “Левски” влезе ветеранът Костадин Везьов и още с първото докосване на топката оформи крайното 3:0. Опитният Везьов засече в мрежата избита топка от вратаря, след стрелба на Ивалин Гунчев.

Ветеранът Костадин Везьов се радва на поредното си попадение за „сините“

“Ще запомня тази среща добре, защото за първи път в живота си играх пълни 90 минути в официален мач. Благодаря на момчетата за хубавата победа, която не дойде лесно в жегата, а и имахме само две смени”, коментира въодушевен организаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Организаторът на отбора – Николай Василев

Тази неделя (11 август), е дербито на временния лидер в класирането “Левски” и следващия го по петите полски тим “Стари Бики” 1983. Двубоят ще се изиграе от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Heritage Park Baseball Diamond #1, 109 Community Boulevard, Wheeling, IL, 60090.

Галерия снимки:

Пламен Памуков
Бесарабският българин Юрий Иванов
Ивайло Баташки
Живко Булев
Дидо Радев
Опасен удар на Ангел Баков
Вратарят Едер Патино
Кристиян Цветков
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.