Шампионът на България и носител на Суперкупата през 2009 г. с “Левски” София – Георги Христов, ще подкрепи “Левски” Чикаго на финала за Националната купа на САЩ. Легендарният голмайстор ще играе за сините от Чикаго, в щата Айова на 06 август. Най-титулуваният отбор в щата Илинойс – “Левски” Чикаго 2014, ще се опита да завоюва за втори път Националната купа. 

Топреализаторът Георги Христов

През 2017 г., “Левски” Чикаго стана първият и все още единствен Национален шампион на САЩ от щата Илинойс, при над 30-годишните. Тогава от България, в подкрепа на чикагските лъвове, игра друга легенда на “Левски” София – Христо Йовов. Той заедно с бившите професионални играчи – капитанът Росен Каптиев, Мирослав Манолов и Танко Дяков, бяха в основата на успеха. 

От ляво на дясно: Христо Йовов, Мирослав Манолов, Танко Дяков и капитанът Росен Каптиев

Освен шампион с “Левски” София, топнападателят Георги Христов е два пъти голмайстор в българския футбол. Първият път в “Б” група през 2006 г., с “Марица” Пловдив (18 гола), а вторият път в “А” група, през 2008 с “Ботев” Пловдив (19 попадения). Той е и голмайстор №1 в историята на “Тампа Бей Роудис” САЩ, с 58 попадения. 

Георги Христов раздава автографи на феновете

Америка е разделена на четири футболни региона, а шампионите на съответните региони се класират за Националните финали. В съботния ден българският отбор трябваше да играе с шампиона на Регион I, но по неизвестни причини, отборът е отложил пътуването си. Така, “Левски” Чикаго ще играе директно на финал, с победителя от двубоя между шампионите на Регион III – “Ню Старс” (Тексас) и Регион IV – “Лобос Примос” (Лос Анджелис). 

“Левски” Чикаго – шампион на САЩ през 2017

Тази неделя от 11:00 АМ централно време, шампионът на Средно-западните щати (Регион II) – “Левски” Чикаго, ще играе на финал за Националната купа на САЩ. В Чикаго е най-голямата българска общност, извън България, а финалът с участието на българския тим е на границата между двата щата Айова и Илинойс. Всеки любител на футбола е добре дошъл да подкрепи “Левски” Чикаго. Финалът ще се изиграе на адрес: TBK Bank Sports Complex, 4850 Competition Dr, Bettendorf, IA 52722, входът е свободен!

Leave a Reply

Your email address will not be published.