“Македония” победи като гост с 6:4 “Уингед Бул”, в мач от първенството на Първа дивизия, в Премиерлигата. 

В 8-та минута, след колективна грешка в защита, домакините поведоха с 1:0.

В 15-та минута, само минута след триходива комбинация, македонците изравниха резултата за 1:1. Капитанът Мариян Тодоровски центрира топката в наказателното поле. Там Драган Драганов с глава свали топката на Мартин Митев. Опитният Митев насочи кълбото в левия ъгъл и опъна мрежата. 

Голмайсторът Мартин Митев чисти с глава

Пет минути по-късно, Мирослав Маневски асистира на Спаско Стефанов, който прехвърли вратаря и отбеляза за 1:2. 

В 31-та минута, двойна комбинация между Мариян Тодоровски и голмайстора Спаско Стефанов, завърши с нов гол на последния за 1:3. 

Спаско Стефанов отбеляза хеттрик

Малко преди края на първото полувреме, Мариян Тодоровски увенча добрата си игра с гол за 1:4. Асистенцията за попадението направи Йошко Митрев. 

С подновяването на играчите “Уингед Бул” успяха да се върнат в мача с два бързи гола за 3:4. Отговорът на македонците беше светкавичен и на следващата атака Спаско Стефанов оформи своя хеттрик за 3:5. 

След гола, домакините дадоха всичко от себе си и успяха да вкарат едно попадение за 4:5. 

Йошко Митрев направи асистенция

Десет минути преди края на мача, Драган Драганов излезе на подходяща позиция за отбелязване на гол. Той реши джентълменски да предостави възможността на най-младия в отбора – Симеон Янакиев. 15-годишният талант прегоря в ситуацията и ударът му мина покрай страничната греда. 

Най-младият в отбора – Симеон Янакиев

Две минути по-късно, лидерът Мариян Тодоровски поправи грешката на младия си съотборник и след карамбол в наказателното поле се възползва и вкара за 4:6. 

“В началото на мача започнахме отпуснато и заиграхме чак, когато ни вкараха гол. Второто полувреме повторихме същата грешка. Все пак вкарахме повече попадения и успяхме да вземем трите точки, което ни оставя теоритичен шанс в борбата за първото място”, коментира организаторът на “Македония” – Златко Танески.

Голмайсторът Мариян Тодоровски

Тази неделя (21 август), от 12:00 ч. на обяд, “Македония” приема “Ред Девилс”. Мачът ще се изиграе на терена на Македонската Православна Църква “Св. Братя Кирил и Методи”, намираща се на адрес: 10S330 IL Rt 83 Willowbrook, IL 60527

Галерия снимки:

Коста Кусиванов
Трайче Лостовски
Михаил Маневски
Костадин Гълъбов
Вратарят Йове Богдановски
Играещият спонсор Станойче Атанасов (в средата)

Leave a Reply

Your email address will not be published.