„Миньор“ Чикаго загуби с 1:3 от „Атлетик“ Чикаго, в официален мач от трети кръг на „Лига Европа“. До 10-та минута противникът водеше с 2:0, след голове отбелязани на контраатака. Първата 20-минутна част завърши при този резултат.

Росен Каптиев отбеляза единствения гол за „Миньор“

В средата на второто полувреме, след изпълнение на фал за „чуковете“, топката попадна в опитния Росен Каптиев. Голаджията не се поколеба и насочи безпощадно коженото кълбо, което, след удар в страничната греда, влетя в мрежата за 1:2. До края „винкелите“ се скъсаха да пропускат. Най-много възможности да стане герой за „жълто-черните“ имаше техничарят Борислав Радев, но късметът не беше на негова страна.

Борислав Радев в пореден опит да превземе противниковата варата

Малко преди края на срещата, „Миньор“ получи трети гол на контрататака, за крайния резултат 1:3 за „Атлетик“.

„За втори мач владеем повече топката, но ни е трудно да завършим ситуациите, които създаваме. За следващия мач ще ангажираме само две линии, вместо три, както беше досега. Тази промяна ще даде възможност за по-голяма изява на младите играчи. Дано има добър резултат и на терена“, коментира играещият помощник-треньор – Николай Янев.

Играещият помощник-треньор Николай Янев

Тази неделя (31 януари) от 14:00 часа, чикагско време, „Миньор“ ще бъде символичен гост на най-силния полски отбор „Игълс“ 1940. Мачът ще се изиграе на познатото място в зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074. Любителите на футбол, желаещи да наблюдават мача на българския отбор, трябва да заплатят такса от $5 на влизане в залата. За деца до 14 години е безплатно.

Галерия снимки:

Денис Зейнели
Емил Костадинов
Снажният Георги Иванов укротява топката с гърди
Младата надежда Димитър Минчев
Опасна ситуация пред миньорската врата
Опитният Ангел Баков
Стражът Никола Каранаков
Любен Танушев
Георги Иванов

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.