Шампионът за последните два сезона в зала – „Игълс“ 1940 победи с 4:1 „Миньор“ Чикаго. Най-силният полски отбор водеше с 1:0 на полувремето. „Чуковете“ допуснаха гола при индивидуална грешка в защита.

Голмайсторът Нико Михалопоулос

През вторите 20 минути отново си пролича обиграният и опитен тим на „Игълс“, който отбеляза още три попадения за 4:0. Секунди преди края на мача гръкът Нико Михалопоулос отбеляза рядко красив гол. Той прехвърли елегантно играещия треньор на „Игълс“ – Питър Слива. За статистиката „жълто-черните“ нацелиха две странични и една горна греда, но топката така и не влезе във вратата.

„Много съм доволен от играта, която показаха момчетата. Това е най-добрият ни мач до момента. Въпреки, че губехме в резултата, всички се стараха до края. Единствено липсата на късмет и обиграност ни попречи да се представим по-достойно в мача. Първите кръгове играем срещу старите отбори, а ние все още се адаптираме към Висшата лига. Спомням си, че през първия полусезон на открито в майсторската група, спечелихме само три точки от три равни мача. Ще отнеме време да свикнем с темпото и нивото на водещите отбори“, каза помощник-треньорът на „Миньор“ Чикаго – Стефан Златев.

Галерия снимки:

Пламен Пенев
Николай Янев
Ивайло Александров
Денис Зейнели

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.