“Миньор” Чикаго излезе начело във временното класиране на Премиерлигата, след нов разгром. Този път жълто-черните взеха скалпа на “Стинг” с 10:1.

Рубриката “Гол след гол” започна след комбинация между Борислав Радев и Велиян Михалев. Първият подаде пас по земя от дясно, Михалев стреля в движение и отбеляза за 1:0.

Иван Михалев поздравява брат си Велиян Михалев за първото попадение в мача

Второто попадение дойде след асистенция на Георги Кьосев, който намери на метър от точката на дузпата в ляво перничанинът Данаил Сергиев. Снажният нападател намести топката на левия си крак и я фалцира в горния десен ъгъл за 2:0.

Перничанинът Данаил Сергиев вкара втория гол

При третия гол, най-младият на терена – 15-годишният Брендън Божков, асистира с пас между двамата централни защитници на Борислав Радев. Последният направи страхотно усилие да надбяга своите съперници и дори му останаха сили да насочи топката в десния ъгъл за 3:0.

Голмайсторът Борислав Радев

Малко преди края на първото полувреме, перничанинът Георги Спасов подаде от ляво на Любен Танушев, който завъртя топката и вкара интересен гол за 4:0. Така завърши първата част.

Голмайсторът Любен Танушев

Пет минути след началото на второто полувреме, Борислав Радев асистира на перничанина Данаил Сергиев, който с удар от палантерията разстреля врататят за 5:0.

Три минути по-късно, бившият юношески национал Пламен Пенев беше спънат в наказателното поле на противника и главният рефер отсъди единадесетметров наказателен удар. Пенев изпълни самоуверено и покачи резултата на 6:0.

Голмайсторът Пламен Пенев

Пернишкият тандем Георги Спасов и Данаил Сергиев изработиха гола за 7:0. Спасов изведе на празна врата Сергиев, който не сгреши.

Перничаните Георги Спасов и Данаил Сергиев

За 8:0 самостоятелен пробив направи бързоногото крило Георги Кьосев, който затвърди страхотната си игра в мача. Гостите от “Стинг” взе пак показаха “зъби” и вкараха почетно попадение за 8:1, на вратата пазена от Асен Василев.

Георги Кьосев отбеляза, след самостоятелен пробив

Младите надежди Денис Зейнели и Тони Кочев бяха в основата за деветото попадение. Зейнели се освободи и надбяга персонслния си пазач по дясното крило и подаде на Кочев, който дриблира между двама защитници и отбеляза за 9:1.

Младият голмайстор Тони Кочев (в средата)

Последният гол за “чуковете” беше истински шедьовър. Пламен Пенев изпълни ниско ъглов удар и намери на първа греда, пазеният от двама опоненти Георги Кьосев. Бързоногото крило остави топката да мине между краката му и с пета подаде коженото кълбо между слисаните погледи на защитниците на отлично пласираният Брендън Божков, който вкара от близо за 10:1.

15-годишният Брендън Божков получава поздравления от опитния Борислав Радев

Тази неделя (25 юли), от 9:00 часа сутринта, “Миньор” Чикаго гостува на японския тим “Шогун Уйнд”. Двубоят ще се изиграе на Олимпик Парк в предградието на Чикаго – Шамбург. Адресът е: 1675 E. Old Schaumburg Road, Schaumburg, IL, 60173 (Field 5). Вход свободен!

Галерия снимки:

Централният защитник Стив Господинов печели въздушен двубой
Денис Зейнели
Йордан Нейков
Радост след поредното попадение на „винкелите“
Отлична намеса на Асен Василев
Перничанинът Георги Спасов
Мексиканецът Уриел Мартинес над всички
Треньорът Ивайло Баташки
Временно класиране след осми кръг в Първа дивизия на Премиер Сокър Лийг

Leave a Reply

Your email address will not be published.