В мач от поредния кръг на Първа дивизия в Премиерлигата, “Миньор” Чикаго направи 2:2 с “Молдова”. През първото полувреме, под жаркото слънце и температура около 30 градуса по Целзий, двата отбора предимно се разузнаваха и играеха по-плахо в предни позиции. Така първите 45-минути, завършиха при нулево равенство. 

Двамата братя голмайсторът Велиян Михалев (с лице) и асистентът Иван Михалев (в гръб) се поздравяват

В началото на втората част стана много интересно на терена. Двамата братя Иван и Велиян Михалеви изработиха първото попадение в срещата. Чуковете получиха възможност за изпълнение на ъглов удар от дясно. По-големият брат Иван Михалев центрира остро топката в наказателното поле на “Молдова”, където неговият брат Велиян Михалев засече коженото кълбо с глава и откри резултата за 1:0. Радостта на “жълто-черните” беше кратка, защото няколко минути по-късно опитните играчи на “Молдова” обърнаха резултата за 1:2. Те отбелязаха първото попадение след статичен удар и добавка, а второто с пас зад българската защита. 

Голмайсторът Кристиян Щерев

Десет минути преди края на мача българите отново получиха възможност за изпълнение на ъглов удар. Отново зад топката застана щатният изпълнител Иван Михалев, който буквално сложи топката на главата на голмайстора Велиян Михалев. По-малкият брат стреля опасно, но ударът му срещна горната греда. За щастие на българите топката се върна при отлично пласирания на задната греда Кристиян Щерев, който с глава я прати в мрежата за крайния резултат 2:2. 

Иван Михалев изработи и двете попадения за „Миньор“

“Липсата на опит в повечето от младите играчи ни попречи да спечелим трите точки. Тепърва ще се учим, как се печели време, когато водиш в резултата. Радвам се, че всеки мач голмайсторите са различни. Това означава, че имаме голям потенциал в младите”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Ивайло Баташки. 

В следващия кръг на 20 юни (неделя) “Миньор” Чикаго играе с лидера във временното класиране “Борачос”. Мачът ще се изиграе от 9:00 часа сутринта местно време на адрес: Wheeling High School 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090! Вход свободен!

Галерия снимки:

Вратарят Мартин Аргиров
Опитният Асен Василев
Стив Господинов чисти с глава
Денис Зейнели
Опитният Борислав Радев във въздушен двубой
Младата надежда Адам Чолаков
Перничанинът Георги Спасов
Николай Филчев
Дупничанинът Даниел Илиев
Мексиканецът Уриел Мартинес
Радостта след първия гол
Щастието след гола на Велиян Михалев

Leave a Reply

Your email address will not be published.