В дербито от 5-ти кръг на Първа дивизия в Премиерлигата, “Миньор” Чикаго победи с 3:1 лидера във временното класиране “Борачос”. Хеттрик за чуковете отбеляза бившият професионален футболист Мирослав Манолов. В средата на първата част, младата надежда Кристиян Щерев напредна по дясното крило и центрира красиво топката в наказателното поле на противника. Там я очакваше Миро Манолов, който майсторски насочи коженото кълбо в противоположния горен десен ъгъл за 1:0.

Жълто-черните се радват на попадението на топнападателя Мирослав Манолов

Пет минути по-късно, латиносите изравниха за 1:1, след центриране от корнер и удар с глава. Малко преди края на първото полувреме, Борислав Радев и Миро Манолов упражниха натиск в лявата половината на съперника. Притиснат от двамата, голмайсторът на “Борачос” се опита да изчисти топката, но тя попадна в опитния Асен Василев, който тръгна хитро в противоположната посока и върна коженото кълбо отново по лявото крило. Там голмайсторът Миро Манолов я укроти и със силен външен удар с десния крак направи вратаря безпомощен за 2:1. При тази комфортна преднина за винкелите, двата отбора се оттеглиха за почивката.

Голмайсторът Мирослав Манолов получава поздравления от Борислав Радев

В 62-та минута, дупничанинът Даниел Илиев и магичният халф Мирослав Николов направиха двойно подаване по дясното крило. Последният върна пас назад от наказателното поле към съименника си Миро Манолов, който с удар от въздуха препарира за трети път стража на “Борачос”.

Асистиралият за гола – Мирослав Николов печели въздушен двубой

“Благодаря от сърце на Мирослав Манолов, че дойде да помогне срещу коравия отбор на “Борачос”. Без него мачът щеше да е много тежък. Младите играчи могат само да взимат пример от него във всяко отношение”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Ивайло Баташки.

Треньорът Ивайло Баташки

Галерия снимки:

Дупничанинът Даниел Илиев
Страхотно представящият се млад вратар Мартин Аргиров
Иван Михалев
Младият талант Тони Кочев между трима съперници
Николай Филчев
Борислав Радев във въздушна битка
Перничанинът Данаил Сергиев печели въздушен двубой
Перничанинът Георги Спасов
Най-младият на терена 15-годишният Брендън Божков
Илиян Ангелов
Денис Зейнели
Капитанът Асен Василев
Кристиян Щерев
Мексиканецът Уриел Мартинес в битка на втория етаж
Опасна ситуация пред българската врата
Русенецът Владимир Атанасов е един от основоположниците на „Миньор“ Чикаго, дългогодишен поддръжник и част от ръководството на отбора

Leave a Reply

Your email address will not be published.