Българин от Флорида, който работи като шофьор на камион, е със спрени права за шофиране, заради наличие на веществото Кодеин в кръвта. Той е трябвало да започне нова работа в чикагска компания и е направил Drug test на Greenleaf ave., при доктор от полски произход. Човекът се е лекувал с предписани медикаменти от България. Лекарството е тъй нареченият Паракофдал, което е болкоуспокояващо, следоперативно, помага при главоболие и мигрена, и съдържа минимално количество Кодеинов фосфат. Когато нашенецът предоставил поисканата от доктора легализирана рецепта, той му казал, че не се приемат рецепти извън територията на САЩ. Вече втора седмица, българинът не може да работи и води консултации с адвокат.
„По време на престоя ми в България преди месец, имах схващания в мускулите и ми предписаха лекарството. Когато се върнах си направих Drug test в Чикаго. Обикновено тестът става готов много бързо, а мен ме забавиха цяла седмица. Тогава разбрах, че са открили Кодеин в кръвта ми. Споделям моя горчив опит, за да предпазя други колеги“, коментира пожелалият анонимност българин.
Кодеинът е в списъка на забранените субстанции в САЩ, но свободно се купува без рецепта в цяла Европа и Канада, с изключение на Германия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.