Бившият играч на „Локо“ Пловдив и настоящ на „Левски“ Чикаго (над 30 г.) – Танко Дяков, вкара хеттрик на „Ботев“ Чикаго (над 40 г.), в приятелска среща. „Сините“ победиха с 4:1 „канарчетата“, в мач от предсезонната подготовка на двата отбора. На вратата на „Ботев“ пази бившият юношески национал Христо Христов, благодарение на когото „жълто-черните“ се разминаха с по-голяма загуба.

Голмайсторът Танко Дяков

Ветераните от „Ботев“ поведоха с гол от дузпа, изпълнена прецизно от Васил Чирпанлиев. Четвъртото попадение за „Левски“ отбеляза Стефан Златев. Късметът също беше на страната на „Левски“, защото „Ботев“ удари три греди на Динко Михайлов, Васил Чирпанлиев и Ивайло Петков.

Голмайсторът Стефан Златев (с топката) и Ричард Денизов

„За първи път играхме на голям терен този сезон. Миналата година завършихме наравно с „Ботев“. Сега Танко Дяков направи голямата разлика в мача. „Ботев“ са много добър отбор и винаги се борят за титлата в тяхната група. Резултатът е без значение в контролите, важно е да избистрим състава, защото сме вдигнали високо летвата. Тази година в нашата група има два нови много силни отбора и ще ни бъде трудно да задържим нивото“, коментира капитанът на „Левски“ Чикаго – Александър Карабелски.

Евгени Руссу (на преден план) и Ивайло Петков

„Добра проверка, изпробвахме нови футболисти. Като всяка година имаме амбиции за първо място в нашата група. Момчетата са амбицирани, дано нямаме контузии. Мачът премина в духа на честната игра, без груби влизания. Получи се добър и приятен за гледане футбол. Имахме своите шансове, но нямахме късмет. В завършващата фаза ударихме три греди“, каза новият треньор на „Ботев“ Чикаго – Наско Иванов. Той замени на поста дългогодишния наставник и създател на отбора Димитър Атанасов. Наско Иванов е бивш професионален футболист и съдия от „А“ група.

Тази неделя, от 9:30 ч. сутринта, на адрес: 900 S Elmhurst Rd Wheeling, IL 60090, „Левски“ (над 30 г.) играе контрола с „Бодрост“ (Отворена група).

Галерия снимки:

Голмайсторът Васил Чирпанлиев (Ботев) и Павел Радев

Капитанът Александър Карабелски (вдясно) и Теньо Минчев в борба за топката

Светослав Иванов (Ботев) и Стоян Трендафилов

Петър Петров (Левски) и Алекасандър Александров

Евгени Михайлов

Наско Иванов, Светослав Иванов и Светозар Самаров

Светозар Самаров

Костадин Везьов и малкият Кристиян

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.