“Миньор” Чикаго победи с 5:0 “Кикърс” 1958, в последен мач от първенството на Метролигата. Мачът се разви по подобие на предишния кръг срещу италианския “Интернационал”, когато на полувремето при резултат 9:0, адзурите се отказаха. Отново причината за неизиграването на двубой до край беше намаления състав на “Кикърс”. Немците излязоха с 9 души и беше въпрос на време, кога жълто-черните ще започнат головата фиеста. Хеттрик за „Миньор“ отбеляза младият Велиян Михалев, а по веднъж се разписаха другата млада надежда Теди Коларов и бившият юношески национал Пламен Пенев.

Велиян Михалев

„Направихме хубав сезон, благодаря на момчетата. Представихме се успешно, изиграхме добри мачове срещу силни съперници и съвсем закономерно завършваме на трето място. Последните два мача дадохме повече възможност на младите да поиграят. Доволни сме от тях и се надяваме догодина се представим още по-добре“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Следващото предизвикателство за „Миньор“ ще бъде на 15/16 декември. „Чуковете“ ще вземат участиете на двудневния футболен турнир в зала, в памет на футболния деятел „Тони Далас“. Първенството в зала за „Миньор“ започва в първата неделя от месец януари на 2018 г.

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.