В последния мач от първия полусезон на майсторската група в Метролигата, “Миньор” Чикаго отстъпи с 4:3 на “Интернационал” 1996. Българите получиха два бързи гола в началото на мача. Пет минути преди края на първата част, Велиян Михалев беше спънат в противниковото наказателно поле и главният съдия посочи бялата точка.

Голмайсторът Велиян Михалев

Същият се нагърби и с изпълнението на дузпата. Вратарят хвана ъгъла и изби топката, но Михалев беше точен в добавката за 2:1.

С подновяването на играта се повтори сценария от първото полувреме. “Интернационал” вкара два бързи гола на контраатака за 4:1. В 68-та минута, Велиян Михалев отново беше ритнат грубо отзад и реферът отсъди дузпа.

Велиян Михалев е сритан жестоко

Този път, Михалев предостави възможността за изпълнението й на централния защитник Илия Ребреев, който вкара за 4:2. Десет минути по-късно, опитният Мирослав Николов асистира на бившия национал Пламен Пенев, който излезе на позиция сам срещу вратаря и не сгреши за 4:3.

Двамата голмайстори Пламен Пенев и Велиян Михалев

В оставащите минути до края, чуковете продължиха натиска, но времето се оказа недостатъчно за нов гол.

“Имахме доста проблеми с контузени и наказани футболисти, затова тежестта да изнесат мача се падна на младите момчета. Липсваха ни хора от защитната формация и се наложи да преквалифицираме играчи, което оказа влияние за крайния изход на двубоя. С всеки изминал мач, младите показват израстване. Зарадваха ме, че въпреки негативния резултат се бориха до край. Надявам се през втория полусезон да покажем по-добри игри. Сега ще вложим всички свои усилия и концентрация в подготовката за предстоящия мач по повод 100-годишнината на представителния отбор на град Перник”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

На 27 юли (събота), от 18:00 ч., на “Стадиона на Мира”, в центъра на град Перник, “Миньор” Чикаго ще играе приятелски мач с местния “Миньор”. Всички хора, обичащи футбола и спорта, са добре дошли на тържественото честване по повод 100 години “Миньор” Перник. Организаторите са се погрижили за богата програма и много приятни изненади. Входът е свободен!

Галерия снимки:

Илия Ребреев отбеляза от дузпа
Перничанинът Данаил Сергиев
Теди Коларов
Мирослав Николов в борба на втория етаж
Николай Янев
Денис Зейнели
Перничанинът Георги Спасов
Теди Коларов
Капитанът Асен Василев
Груб фал срещу Велиян Михалев
Георги Спасов
Данаил Сергиев
Данаил Сергиев
Напрегнат момент от мача
Николай Филчев
Мирослав Николов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.