В поредния кръг от първенството на Първа дивизия в Премиерлигата, “Миньор” Чикаго победи като домакин с 3:1 “Ред Девилс”. Чуковете поведоха в 16-минута с гол на опитния Дамян Димов. Той беше изведен централно сам срещу вратаря и въпреки защитника на “гърба си”, успя да отправи удар отбелязвайки за 1:0. Първото полувреме завърши при този резултат, с минимална преднина за “чуковете”. 

Голмайсторът Дамян Димов

В 52-минута беше извършено нарушение в противниковото наказателно поле срещу Велиян Михалев. Главният съдия показа директен червен картон на провинилия се играч и отсъди единадесет метров наказателен удар. Зад топката застана обичайният заподозрян Пламен Пенев, който покачи на 2:0. 

Пламен Пенев отбеляза поредния си гол от дузпа

Чест прави на играчите на “Ред Девилс”, че не се отказаха и малко по-късно при една тяхна атака, топката се удари неволно в ръката на Марио Иванов. Реферът си върна жеста и даде дузпа за гостите. Така резултата беше намален на 2:1. 

След инкасираното попадение жълто-черните се събудиха и подхванаха по-сериозни атаки. Младият талант Брендън Божков открадна топката в центъра и изведе капитана Борислав Радев сам срещу вратаря. Играещият треньор стреля, но ударът му бе спасен. 

Голмайсторът Георги Кьосев

На следващата атака по подобен начин Марио Иванов изведе Георги Кьосев сам срещу вратаря, но отново коженото кълбо отиде право в ръцете на стража на “Ред Девилс”. 

Пет минути по-късно Александър Петрович стреля опасно извън палантерията, но ударът му срещна страничната греда. Все пак, малко преди края на мача, логичното се случи и натискът на  “винкелите” даде резултат. Сърбинът Александър Петрович изведе Георги Кьосев. Бързоногото крило овладя и отправи удар от ляво, отбелязвайки в десния долен ъгъл, за крайното 3:1. 

Играещият треньор Борислав Радев

“Доволен съм от победата, но като цяло не съм доволен от играта. Хубаво е, че половината отбор е изграден от млади играчи. Виждам напредък в тяхната игра. Те все по-смело влизат в единоборствата и са фактор в играта. Много искам да се опитваме все повече да спазваме конструкцията на схемата и стила на игра, който се опитваме да налагаме цял сезон. Така ще можем да използваме силните качества на отбора”, коментира играещият треньор на “Миньор” Чикаго – Борислав Радев. 

Галери снимки:

Александър Петрович
Марио Иванов
Денис Зейнели
Велиян Михалев
Най-младият в отбора – Брендън Божков
Перничанинът Георги Спасов
Едуард Начев
Вратарят Абел Кампа
Хорхе Мартинес

Leave a Reply

Your email address will not be published.