В поредния кръг от майсторската група на Метролигата, „Миньор“ Чикаго разгроми с 5:0 сръбския тим „Тесла“. Първото попадение падна в 37 минута от дузпа, за спъване отзад срещу младия Вилиян Михалев. Опитният Росен Каптиев отбеляза за 1:0 от бялата точка. Първата част завърши при този резултат, 1:0 в полза на „чуковете“. С подновяването на играта, Ивалин Гунчев разстреля от упор със странична ножица сръбския страж за 2:0. Асистенцията за гола направи бившият юношески национал Пламен Пенев. Пет минути по-късно, отново гол шедьовър с пета на Ивалин Гунчев, този път след центриране на Танко Дяков. В 66-та минута, Росен Капитиев видя, че вратарят е излязал напред и го прехвърли с красива парабола за 4:0. Последното попадение в срещата вкара Борислав Радев, който беше изведен сам срещу противниковия вратар от Вилиян Михалев.

„Чуковете“ се поздравяват

„Постигнахме хубава победа, която даде самочувствие на отбора. Това е един резултат, който дава шансове за по-добро класиране. Самият мач не започна много добре. Първоначално момчетата подцениха противника, защото през пролетния сезон го победихме с голям резултат. Оказа се обаче, че всяко отпускане не е добро. След 20-та минута установихме преимущество и успяхме да реализираме един гол от дузпа. Това ни даде самочувствие да започнем второто полувреме по-уверено и резултатът не закъсня. Втората част беше успешна, с много хубави, атрактивни голове. Отборът върви добре и се развива добре“, коментира легендарният треньор Цветан Йончев.

Цветан Йончев дава настъвления преди мача

Тази неделя (24 септември), от 8 ч. вечерта, на адрес: 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ играе с лидера в класирането „Хеленик“.

Галерия снимки:

„Жълто-черните“ се поздравяват след гол

Голмайсторът Борислав Радев

Илия Ребреев

„Миньор“ Чикаго

Танко Дяков

Капитанът Благой Вълчев

Цветан Йончев и Георги Николов коментират мача

Пламен Пенев

Николай Янев

Вeлиян Михалев

Иван Михалев

Теди Колоаров

 

Илия Ребреев чисти с глава

Пламен Пенев овладява с гърди

Борислав Радев овладява с гърди

Ивайло Александров
В-к „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.