“Миньор” Чикаго постигна категорична победа с 4:0 срещу “Тъндър”. Чуковете започнаха силно мача, с дълбока преса и владене на топката. 

Първото положение за гол дойде в 5-та  минута, когато Марио Иванов се включи по дясното крило. Бързоногият играч надбяга трима съперници и опита да подаде на играещия треньор Борислав Радев, но топката беше пресечена. 

Голмайсторът Марио Иванов

Жълто-черните пробиваха главно по крилата и създадоха доста ситуации пред противниковата врата. 

Първият гол падна като по учебник. При поредния си пробив Марио Иванов преодоля защитник и намери Боби Радев в центъра, който изведе лявото крило Александър Чешмеджиев. За младата надежда остана само да насочи топката в опразнената врата за 1:0. 

Голмайсторът Александър Чешмеджиев

Индивидуална грешка в защитата на българите позволи на съперника да отвърне с опасен удар, но капитанът Асен Василев спаси. Първото полувреме завърши с минимална преднина. 

Второто полувреме започна както първото с натиск, веднага след подновяването на играта от гостите. 

В 51-та минута Борислав Радев изведе зад защитата Марио Иванов, който излезе сам срещу вратаря, но беше фаулиран. За провинението си противниковият футболист получи директен червен картон. 

Пламен Пенев

Малко по-късно бившият юношески национал Пламен Пенев изведе Марио Иванов, който проби през двама защитници и отбеляза хладнокръвно за 2:0. 

В 74-та минута Георги Кьосев и Симеон Стоянов направиха добро разиграване в центъра на терена и след две двойни подавания, Кьосев остана сам срещу вратаря и направи резултата класически 3:0. 

Голмайсторът Георги Кьосев

“Винкелите” продължиха да контролират мача. Малко преди края, Марио Иванов разцепи халфовата линия, с остър пас към Боби Радев, който беше застанал на върха на атаката. Лидерът пропусна коженото кълбо между краката си, обърна се и майсторски прехвърли вратаря за крайното 4:0. 

Двамата голмайстори Марио Иванов и Борисалв Радев се поздравяват

В първи кръг „Миньор“ победи с 3:1 коравия тим на „Уния“. Гостите поведоха с 1:0. След добро изпълнение на пряк свободен удар от Пламен Пенев, топката срещна горната греда и след добавка на Едуард Начев, с глава, резултата беше изравнен 1:1. Така завърши първата част.

С подновяването на играта Пламен Пенев изведе Борислав Радев отляво. Играещият треньор елиминира противник един на един и успя да центрира на втора греда. Там Марио Иванов връхлетя и отбеляза с глава за 2:1.

В средата на втората част, Георги Спасов изведе Боби Радев по левия фланг на жълто-черната атака. Този път Боби Радев трябваше да се надиграва с двама съперници и след добър финт успя да прекара топката между краката на единия. Така остана сам срещу вратаря и отбеляза хладнокръвно за 3:1

Галерия снимки:

Универсалният играч – Асен Василев

Симеон Стоянов

Борислав Радев (с топката) и Пламен Пенев

Денис Зейнели

Капитанът Асен Василев с поредна добра намеса на вратата

Leave a Reply

Your email address will not be published.