След две победи на старта, на първенството в Първа дивизия на Премиер Сокър Лийг, „Миньор“ Чикаго допусна първа загуба с 3:2 от „Пегасус“. Почти цяло първо полувреме мачът беше равностоен със ситуации и пред двете врати. В 35-та минута, играещият помощник-треньор Иван Михалев отне топката от крайния защитник на латиносите. Той опъна дълъг пас към дясното крило Героги Кьосев, който овладя технично и отбеляза сам срещу вратаря за 1:0.

Голмайсторът Георги Кьосев

Буквално в последните секунди на първата част, играчите на „Пегасус“ изпълниха пряк свобдоен удар от центъра на терена. При центрирането на топката в наказателното поле на жълто-черните, нападателят на „Пегасус“ изпревари 16-годишният вратар на чуковете – Александър Ангелов, и вкара с глава за 1:1.

Младият вратар Александър Ангелов

Десет минути след началото на вторите 45 минути, розовите изпълниха ъглов удар. Защитниците на „винкелите“ не изчистиха добре топката и тя попадна в играч на „Пегасус“. Последва второ центриране, при което играч в розово направи плонж и засече с глава на първа греда, вкарвайки за 2:1.

Ситуацията при втория гол за „Пегасус“

Третият гол за „Пегасус“ дойде след изпълнение на дузпа. Централният защитник Стиви Господинов не изчисти на сигурно коженото кълбо, а се опита да го овладее. Той беше атакуван от нападателя на противника и се принуди да извърши нарушение.

Централният защитник Стиви Господинов

Десет минути преди последния съдийски сигнал, играещият треньор Борислав Радев размина няколко съперници от дясно и центрира в наказателното поле на „Пегасус“. Там, опитният Велиян Михалев, във втори пореден мач, отбеляза хубав гол с глава и намали резултата на 3:2.

Велиян Михалев отбеляза във втори пореден мач, гол с глава

До края, българите натикаха съперника в неговата половина, но не им стигна времето за изравнително попадение. Футболистите на дватата отбора се изнервиха и стнаха няколко сдърпвания. За да предотварти по-сериозни стълкновения, съдията свири края по-рано.

„Както очаквахме, мачът беше изключително равностоен. Грешките в нашия отбор дойдоха основно от липсата на опит в по-младите играчи. На тях им трябват повече игрови минути, за да свикнат с темпото, напрежението и единоборството на играта в мъжкия футбол. Политиката ни е да даваме възможност за изява на младите българи. В отбра има приемственост, но докато се сраборим, понякога ще губим и точки по пътя. Дано по-бързо младите се ориентират в обстановката“, коментира играещият треньор на „Миньор“ Чикаго – Борислав Радев.

Галерия снимки:

Лидерът Борислав Радев
Играещият помощник-треньор Иван Михалев направи асистенция
Голмайсторът Велиян Михалев, миг преди да бъде фаулиран
Тони Кочев
Сърцатият Кристиян Щерев
Перничанинът Данаил Сергиев игра с контузия на глезена
Стоян Вушовски
Денис Зейнели
Перничанинът Георги Спасов се бори сам срещу дузина съперници
Пламен Пенев
Дупничанинът Николай Катранджийски
Миг на напрежение в края на срещата

Leave a Reply

Your email address will not be published.