В четвъртфинален мач от турнира за Купата на Премиерлигата, синята девятка – Мирослав Манолов избухна с 4 гола за “Левски” Чикаго при победата на българите с 5:2 над “Рейнджърс” Чикаго. Първото попадение падна в 23-та минута. Опорният халф Георги Георгиев изведе по дясното крило голмайсторът Миро Манолов, който откри резултата за 1:0.

Съименниците Георги Георгиев (в ляво) и Георги Николов поздравяват голмайстора Миро Манолов

Пет минути по-късно, след самостоятелен пробив, отново той отбеляза за 2:0. До края на първата част, след карамбол, шотландците намалиха за 2:1.

Ивайло Баташки (в дясно) поздравява Миро Манолов

С подновяването на играта, “Рейнджърс” вкара щастлив изравнителен гол за 2:2. В 72-та минута, българите намериха пролука в сгъстената шотландска защита. Халфът Ангел Баков беше изведен през центъра на защитата и отбеляза успокоителното попадение за 3:2. След гола, Манолов използва объркването в противниковия отбор и добави две бързи попадения за 5:2, едното от които от дузпа.

Голмайсторът Ангел Баков се радва на попадението

“Отборът на “Рейнджърс” беше много добре подготвен. Победихме с разлика, благодарение на голмайсторския нюх на Миро Манолов. Дано успеем да играем по-мотивирани на полуфинала”, коментира играещият треньор на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

По молба на неправителствената организация „Синя Зона Б-18“ играчите на „Левски“ Чикаго написаха послания и се подписаха на фанелка, на отбора. Тениската ще бъде предадена на привържениците от „Синя Зона Б-18“, които организират събиране на средства за малката Йордана.

Злати Иванов и ветеранът Костадин Везьов

„Дани е на 1 г. и 9 м., родена с изключително рядката диагноза – Проксимален бедрен дефицит (Congenital Femoral Deficiency). Изразява се с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.“

Снимка: Фейсбук „Синя Зона Б-18“

Всеки който иска да помогне може да го направи по следните начини:

Дарителска сметка в лева:
Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF Титуляр:
Йордана Слави Йорданова

DMS YORDANA на номер: 17777
Paypal account: – PayPal: kristtinas92@gmail.com.

Тази неделя (27 ноември), от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Wheeling High School 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090, “Левски” играе на полуфинал срещу румънския тим “Триколори”.

Галерия снимки:

Йордан Иванов поздравява Манолов
Често ветеранът Тони Тодоров е спиран с цената на нарушение
Дебютантът Димитър Гюрджийски
Дебютантът Борислав Огнянов
Вратарят Едер Патино преди всички
Миро Манолов е спрян с поредното нарушение
Георги Георгиев
Капитанът Стефан Златев
Евгени Михайлов
Ивайло Баташки
Ангел Баков
Димитър Гюрджийски

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.