Михаил Михайлов на рали с екипа си

Поредица от 14 български истории в Америка, стартира в ефира на NOVA TV един от най-популярните родни журналисти – Миролюба Бенатова. Тя, заедно с оператора Кирил Тасев, в рамките на двайсет дни, интервюираха и заснеха много родни имигранти, развили идеите си на американска земя.
Първият герой, показан в 15-минутен репортаж, в предаването „Комбина“, е създателят на най-голямата автотранспортна компания за превоз на частни автомобили в САЩ „Montway Auto Transport“ – Михаил Михайлов. Главният офис на фирмата се намира в Чикаго, в сърцето на българската общност, на адрес: 1400 East Touhy Ave Suite 255 Des Plaines, IL 60018. В началото „Montway Auto Transport“ има най-малкия офис, а в момента заема целия втори етаж и е най-голямата компания наемател в сградата. Автотранспортна фирма „Montway“ е най-бързо развиващата се компания за последните три години, класирана в Топ 500 за целия бизнес в САЩ. Също така, компанията е в първите десет за района на мегаполиса. За „Montway“ работят 90 души в Чикаго, като фирмата има офиси в София и Монтана, които изпълняват 40 000 поръчки годишно.

02

Пред офиса през зимата

Президентът на „Montway Auto Transport“ – Михаил Михайлов, е на 37 години, женен, с две деца. Роден е в град Монтана, България, където завършва Немската езикова гимназия. В последствие, следва по специалността „Икономическа георграфия“. Първоначално заминава за Германия, където работи различни неща, като последно е администратор в една от най-големите застрахователни компании в Европа. Мишо идва в САЩ преди около десетина години, със зелена карта. През 2007 година отворя компанията си. В началото, в нея стартират пет души, включващи него и съпругата му. Основната работа, с която се занимава фирма „Montway“ е да направи връзката между клиента, който иска да транспортира автомобила си и бизнес-партньора, който ще осъществи превоза. Прадядото на Мишо също е бил в Америка и е работил в заводите на „Форд“. В последствие се връща в България и става земевладелец и овчар.

03

Мишо със съпругата си Галя

Успехът на Мишо идва от любовта му към компютърните технологии и колите, и съчетанието на двете страсти. Той сам казва, че не се ограничава от някакви рамки, а ръководи бизнеса си по усещане. Фирмата му транспортира много скъпи и екзотични коли на богати и известни личности, като актьора Том Крус, тенисиста Джон Макенроу, колата на „Батман“, катафалката от „Терминатор 2“, колите на „Бързи и Яростни“ и др.
От две години, Мишо е запален по аматьорски ралита и ходи на различни писти в региона. В знак на благодарност, винаги взима със себе си хора от фирмата, да се забавляват заедно. Мишо участва и в няколко благотворителни инициативи, като една от последните беше дарение от $1000 за бюст-паметника на Васил Левски в Чикаго.

04

Милионерът Мишо Михайлов се забавлява с приятели

И за да подчертае, че не е забравил от къде е тръгнал, мотото на фирмата му е: „Мontway or the highway“ („Или монтанският път, или никой друг“). Очаквайте интервю с Михаил Михаилов, в някои от следващите броеве на вестник „България“ .
Тази неделя, в предаването „Комбина“, е следващия герой, отново от Чикаго, детектив следовател – Марио Вълков.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.