Нека се върнем назад във времето, около раждането на Исус, когато най-голямата държава в света е била Римската Империя. Тогава, за забавление на гражданите на Рим и императора, са се провеждали гладиаторски битки. Представете си, че на арената е излязъл местният римлянин, любимец на публиката и императора, в цяло бойно снаряжение. Срещу него стои невъоръжен противник от някоя далечна провинция. Колизеумът е пълен до краен предел и всички скандират „Рим, Рим, Рим“, в знак на подкрепа за своя съгражданин. В последвалата неравностойна битка между двамата мъже се оказава, че гладиаторът от провинцията е по-корав. Дори с голи ръце и въпреки получените рани от меча на опонента си, той има надмощие над него. В този момент, за да помогнат на своя любимец, организаторите пускат и диви животни. Все пак, в този неравен бой, невъораженият гладиатор е поставен на колене, но заради юначното представяне в битката, императорът великодушно показва палец нагоре и запазва живота му.

Съдиите ограбиха Благой Иванов, пред погледа на Тръмп
Снимка/Photo/: Еван Вучи/АП / Evan Vuchi /AP

В четвъртата битка на Благой Иванов в UFC, съдиите, които откраднаха победата на българина, изиграха ролята на бойното снаражение и дивите животни. По заблуденият от двамата рефери, даде 30:27 за местния любимец. Така и не разбрахме защо бе толкова категоричен в мненеието си. Може би, защото толкова си може, или пък заради присъствието на президента Тръмп в залата.

Битката между двамата нокаутьори е безмилостна

Багата загуби с неединодушно решение, с 2:1 гласа. По време на боя, българинът показа по разнообразни похвати и стратегия. На два пъти нашенецът се опита да заключи американеца, но нямаше късмет. Иванов направи три много ефектни хвърляния, без наличието на куртки. Той не остана длъжен и в размяната на удари. Статистиката след схватката също показа, че българинът има по-добри показатели, но все пак мнението на тримата арбитри бе субективно.

Миг преди Багата да хвърли ефектно Люис

Всички видяхме, че Багата беше по-добър от Черния звяр, но за победа, при тези условия трябваше да бъде в пъти по-добър. Както се казва, нищо ново под слънцето. Явно, старата българска поговорка – „Вкъщи и стените помагат“, важи навсякъде по света.

Дясно кроше за Багата

В първото си интервю след мача, Люис призна, че е останал изненадан, че са вдигнали ръката му и добави, че до сега не се е изправял срещу такъв сърцат съперник.

Българи от всички краища на САЩ дойдоха в Ню Йорк, да подкрепят Багата

Българи от цяла Америка бяха дошли да подкрепят Багата на събитието UFC 244, в легендарната зала “Медисън Скуеър Гарден”, в Ню Йорк . Сред тях личаха имената на живата легенда в световната борба Валентин Йорданов и бизнесменът и филантроп Шефкет Чападжиев.

Снимки/Photos: Естер Лин/Esther Lin, Снимка на корицата/Cover Photo: Сара Щир/Sarah Stier – USA TODAY Sports

Галерия снимки:

Благой Иванов и Валентин Йорданов
Шефкет Чападжиев и Благой Иванов
Българската ММА звезда се разхожда на площад „Тайм Скуеър“ с Глен Амадор (от ляво) и Родни Крислер
На тренировка

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.