Днес, 07 юни (петък), е официалният кантар на UFC 238 в Чикаго. Меренето на бойците, ще започне точно в 4:00 ч. следобяд местно време, в зала „Юнайтед Център“. Мултифункционалното бижу се намира в сърцето на Даун Таун, на адрес: 1901 W Madison St. Chicago, IL, 60612.

В зала „Юнайтед Център“ кипи усилена подготовка за UFC 238

Меренето на състезателите преминава в церемониална обстановка, със страхотна атмосфера, която се създава едновременно от бойците, феновете и организаторът UFC. Кантарът е последен шанс преди утрешната битка, да пожелаем успех на живо на Багата. Входът за всички е свободен.

С ръце в джобовете, Тай Туиваса се опитва да покаже превъзходство

По време на вчерашната първа среща между Благой Иванов и Тай Туиваса – „Лице в Лице“, българинът излезе в типично негов стил – максимално концентриран и спокоен. Австралийският му съперник беше на другия полюс, опитваше се да покаже самочувствие и превъзходство. Бам Бам първо гледаше от високо с ръце в джобовете, а след това, подобно на рап певец, ги размахваше.

Двата полюса: Багата е спокоен, а Бам Бам превъзбуден

В интервю след кантара, Багата разясни ситуацията, защо мачът между двамата не се проведе през миналия месец:

„Имах предложение да се бия с него, още през май месец . От щаба му, казаха, че им е много рано и го отложихме за юни. Така стана по-добре, защото срещата е в Чикаго и ще могат да дойдат повече българи. Тук съм от няколко дни, видях се с доста от тях и усещам подкрепата им. Всички ми пожелават успех, поддържат ме и това ме радва.“

Специалното място, отредено от UFC, за най-големия български боец в смесените бойни изкуства (ММА)

Същият ден вечерта, след събитието „Фейс ту Фейс“, Багата направи поредната си закрита тренировка, която стартира точно в 9 PM, когато е и часът на битката утре. В нея, топ-боецът използва и тримата си треньори: мексиканецът Хавиер Мендес – кик бокс, американецът Родни Крислер – бокс, и българският олимпиец – Пламен Паскалев, свободна борба.

Пламен Паскалев, Благой Иванов, Родни Клислер и Хавиер Мендес

Голямата битка между Благой Иванов и Тай Туиваса ще започне утре (събота, 8 юни), точно в 9 часа вечерта, чикагско време. Срещата ще бъде предавана по ESPN и Max Sport 2.

Благой Иванов пред статуята на най-великия баскетболист за всички времена – Майкъл Джордан

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.