Единственият български отбор в отворената група – „Миньор“ Чикаго, стартира с победа в първенството на Първа дивизия в Премиерлигата. „Чуковете“ победиха с 5:3 полския „Уния“ Чикаго. Още в 5-та минута, перничанинът Данаил Сергиев откри резултата за 1:0. Той напредна с централния защитник, ритна топката със силния ляв крак и тя мина под плонжа на вратаря.

Перничанинът Данаил Сергиев печели въздушен двубой

Радостта беше кратка, защото на следващата атака младият Кристиян Щерев фаулира съперник на границата на наказателното поле. Докато българите се суетяха около построяването на стената, застаналият зад топката опитнитен поляк не изчака сигнала от главния съдия и стреля във вратата за 1:1.

В средата на първото полувреме, Борислав Радев и Денис Зейнели направиха двойно подаване, като по учебник. С фамозен удар в далчения ъгъл, извън границата на наказателното поле, Денис Зейнели отбеляза за 2:1. Много професионални играчи биха завидяли на попадението му.

Голмайсторът Денис Зейнели

Малко преди края на първата част, противниците изчистиха топката в българската половина. Коженото кълбо попадна в полския нападател, който с много късмет вкара за 2:2. На полувремето, резултатът остана равен 2:2.

С подновяването на играта, отново перничанинът Данаил Сергиев шутира опасна топка, вратарят изби и тя тупна пред централния защитник. Той се опита да я изчисти, но вместо това изрита в корема Борислав Радев, който пръв стигна до топката. Главният съдия посочи мигновено бялата точка. Капитанът Мартин Митев насочи удара в левия ъгъл, обратно на плонжа на вратаря, за 3:2.

Капитанът Мартин Митев отбеляза от дузпа

Десет минути по-късно, след самостоятелен рейд, Данаил Сергиев стреля долу ниско в близкия ъгъл, отбелязвайки голът на успокоението за 4:2.

Явното превъзходство на „чуковете“ затвърди младата надежда Тони Кочев. Той отне топката в центъра на терена, напредна по дясното крило, влезна навътре и с неудобния ляв крак сви топката в близкия ъгъл за 5:2. До края на мача, играчите на „Уния“ успяха да отбележат от заучено положение, оформяйки крайния резултат 5:3. В първия мач от сезон 2021, „винкелите“ играха с новия екип на варненската фирма за спортна екипировка „Misho“.

Голмайсторът Тони Кочев

Преди началото на двубоя, двата отбора почетоха паметта на Darius Lowisz, генералният спонсор на другия полски отбор в Първа дивизия – Джагелония.

Почит към паметта на Darius Lowisz

„Като за първи мач, момчетата се представиха отлично. Поздравявам ги за победата над опитните поляци. Не бяхме играли официален мач на голям терен от месец октомври 2019 г. Кризата с „Ковид“ ни накара да си пренаредим приоритетите. В отбора разчитаме основно на млади български момчета. Въпреки хубавата победа, правим много грешки, най-вече в защита. На отбора ще му трябва време, за да се обиграе. Честита победа и на новия треньор Ивайло Баташки, с който навремето заедно направихме отбора в зала. Досегашният треньор Емил Миланов остава в ръководството“, коментира основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Новият треньор на „Миньор“ Чикаго“ – Ивайло Баташки

Тази неделя (23 май) от 11:00 часа сутринта чикагско време на адрес: Wheeling High School 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, „Миньор“ играе с латинос тима „Пегасус“.

Галерия снимки:

Георги Кьосев беше един от най-добрите на терена и направи две асистенции
Борислав Радев
Велиян Михалев
Пламен Пенев
Най-младият на терена Брендън Божков
Илиян Ангелов
Кристиян Щерев
Николай Филчев
Димитър Минчев
Стражът Руди Чачита Гонзалез

Leave a Reply

Your email address will not be published.