Перничанинът Георги Спасов вкара феноменален гол за победата на “Миньор” Чикаго с 5:2 в зала над “Кънекшън” 1997. При резултат 2:2, в началото на втората част, Спасов стреля неспасяемо от далеч в горния ляв ъгъл за 3:2 и поведе “Миньор” Чикаго към победата.

Георги Спасов

“Когато се откри възможност за обстрел на вратата, вярвах, че ще успея да вкарам. Много съм доволен от себе си и от отбора, играем задружно като едно семейство”, коментира перничанинът Георги Спасов.

Преди него, през първото полувреме, с прецизен удар от ляво за 1:0, се разписа бившият професионален футболист Мирослав Манолов, а за 2:0 дежурният голмайстор Борислав Радев със самостоятелен рейд по лявото крило.

Мирослав Манолов

Благодарение на късмета, украйнците намалиха на 2:1. Малко след това, Илия Ребреев получи два сини картона за опасна игра в атака и “Миньор” остана за четири минути с човек по-малко на терена. Първата част завърши с гол преднина за “чуковете”.

С подновяването на играта, “Кънекшън” все пак успя да се възползва от численото си преимущество и изравни за 2:2. След попадението на Георги Спасов, което събра паяжината в горния ляв ъгъл на украйнската врата за 3:2, беше извършен груб фал срещу Ноа Давид. Съдията не се поколеба и показа червен картон на провинилия се противников играч. Така в петте минути, с човек повече на терена, “жълто-черните” добавиха още две попадения към актива си.

Мирослав Николов

И за двата гола асистира опитният Мирослав Николов. За 4:2 точен беше отново Боби Радев, който вкарва два гола в трети пореден мач и е начело в голмайсторската листа на тима, с шест попадения от три мача. Крайния резултат 5:2 оформи Ивалин Гунчев, който засече коженото кълбо от движение.

От самото начало държахме инициативата в мача. Момчетата играеха във формата, който им бях задал. За малко, поради балкански нрави, да си направим мача интересен. Двата отбора влизаха остро и някои от момчетата се увлякоха. Когато играеш с човек по-малко се изморяваш повече и стана много по-тежко. Радвам се, че успяхме да се върнем в играта и че момчетата започват да схващат какво се изисква от тях”, каза помощник-треньорът на “Миньор” Чикаго – Стефан Златев.

Помощник-треньорът Стефан Златев

След трети кръг от първенството по минифутбол на закрито, “Миньор” Чикаго запазва първото място във временното класиране. Тази неделя (10 февруари) предстои мачът на истината срещу другия украйнски тим “Хамърс”, който е със същия актив от 9 точки, но с по-лоша голова разлика от “Миньор”. Двубоят ще се изиграе от 3:30 ч. следобяд, на познатото място в комплекса “Одиум Експо Център”, намиращ се на адрес: 1033 North Villa Avenue, Villa Park, Illinois 60181.

Галерия снимки:

Денис Зейнели
Теди Коларов
Напрегнат момент пред миньорската врата
Гръкът Нико Михалополулос
Вратарят Дони Кевин

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.