След седем години игра в зала, един от най-добрите български отбори в Чикаго – „Пирин“ 2009, възкръсна на голям терен. През изминалата неделя, „орлетата“ стартираха първенството в групата за над 40-годишна възраст. Зелено-белите загубиха първия си официален мач с 3:1 от „Ди Пол“. Почетното попадение за „Пирин“ отбеляза един от първите играчи на отбора Стоян Стойчев.

Голмайсторът Стоян Стойчев, миг след отбелязването на гола

В атака по-лявото крило се включи централният защитник Венцислав Календжиев. Той центрира в наказателното поле и буквално сложи топката върху главата на връхлитащия Стойчев, който отбеляза от два метра за 2:1. Това беше моментът, при който потомците на Яне и Гоце можеха да обърнат мача.

Централният защитник Венцислав Календжиев

Пропуски за „орлетата“ направиха Трендафилов, Атанасов, Иванов и Минков. Българите се бяха настанили в половината на противника и обстрелваха вратата при всяка възможност. Стражът на американците направи чудеса от храброст, за да предотварти второ попадение, а и късметът беше на негова страна. При една от редките контраатаки, „Ди Пол“ вкара за 3:1. Резултатът остана непроменен до края на срещата.

Треньорите Георги Поповски (на преден план) и Стоян Трендафилов

„Радваме се, че след толкова години отново възобновихме любимия отбор, дори в по-горната възрастова група. Ядрото на тима е същото като на „Пирин“, който играеше в отворената група. Загубихме първия мач, което е нормално. Заради „Ковид“ кризата, не сме играли на голям терен от близо две години, основно в зала. Важно е, че имаше настроение след играта и нямаше контузии. Има доста желаещи да играят в „Пирин“. Вярваме, че ще намерим верния път и ще бъдем както винаги сме били – едни от претендентинте за титлата“, коментираха треньорите на „Пирин“ Чикаго – Георги Поповски и Стоян Трендафилов.

„Пирин“ Чикаго – Отворена група

„Пирин“ Чикаго е основан през 2009 г. от благоевградчанина Александър Карабелски. В първия състав се били предимно благоевградчани: треньорът Пламен Бежански, вратарят Христо Христов, Мирослав Стамболийски, Здравко Кюров, Стоян Трендафилов, Георги Поповски, Стоян Стойчев и Андон Ценов от Бобошево, който заедно с брат си Георги Ценов са настоящи спонсори на отбора, със своята транспортна компания „Penmark“. Първият споснсор на „Пирин“ е бил собственикът на бившия магазин „Младост“ – Георги Узунов, който в момента живее във Флорида. Други спонсори през годините са били братята Павел и Румен Вълневи, както и Венцислав Динков.

Тази неделя (23 май), от 11:00 ч. сутринта, местно време, на адрес: Burbank Park, Elk Grove Village, IL 60007, „Пирин“ гостува на гръцкия тим „Олимпиакос“ Чикаго.

Галерия снимки:

Евгени Михайлов
Ивайло Иванов
Иван Точев
Стефан Златев
Красимир Костов
Владимир Костадинов
Стефан Чобанов
Христо Христов
Капитанът Александър Карабелски
Пламен Атанасов
Мартин Минков
Вратарят Георги Гергов
Голмайсторът Стоян Стойчев
Георги Божков
Опасна ситуация пред българската врата

Leave a Reply

Your email address will not be published.